1
Na tvarohovou náplň smíchejte prvních sedm ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečicím papíře do obdélníku 35 x 25 cm a společně přeneste na plech. Konce těsta mírně zarolujte dovnitř. Na těsto rozprostřete tvarohovou náplň a uhlaďte ji. Navrch vyskládejte plátky neloupaných hrušek – jeden přes druhý, potřete máslem a posypte lžící cukru navíc. V troubě vyhřáté na 200 °C pečte dvacet minut dozlatova.
2
Mezitím udělejte vanilkový med. Med dejte do rendlíku, z lusku vydlabejte dřeň a vmíchejte ji k medu, do medu ponořte i lusk a na mírném plameni zahřívejte až k varu. Vařte dvě minuty, odstavte z ohně, lusk vyjměte.
3
Koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem a zakapaný medem.
1
Na tvarohovou náplň smíchejte prvních sedm ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečicím papíře do obdélníku 35 x 25 cm a společně přeneste na plech. Konce těsta mírně zarolujte dovnitř. Na těsto rozprostřete tvarohovou náplň a uhlaďte ji. Navrch vyskládejte plátky neloupaných hrušek – jeden přes druhý, potřete máslem a posypte lžící cukru navíc. V troubě vyhřáté na 200 °C pečte dvacet minut dozlatova.
2
Mezitím udělejte vanilkový med. Med dejte do rendlíku, z lusku vydlabejte dřeň a vmíchejte ji k medu, do medu ponořte i lusk a na mírném plameni zahřívejte až k varu. Vařte dvě minuty, odstavte z ohně, lusk vyjměte.
3
Koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem a zakapaný medem.