1
Jablka a hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtiny.
2
Do nízkého širšího hrnce vlijte vodu, přidejte koření, citronovou kůru, šťávu z půlky citronu a cukr. Přiveďte k varu.
3
Vložte jablka, vařte 4 minuty, vložte hrušky a vařte další 4 minuty. Z kompotu vyjměte koření a vsypte ostružiny. Rozdělte do sklenic a nechte vychladnout.
1
Jablka a hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtiny.
2
Do nízkého širšího hrnce vlijte vodu, přidejte koření, citronovou kůru, šťávu z půlky citronu a cukr. Přiveďte k varu.
3
Vložte jablka, vařte 4 minuty, vložte hrušky a vařte další 4 minuty. Z kompotu vyjměte koření a vsypte ostružiny. Rozdělte do sklenic a nechte vychladnout.