1
Hrušky umyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na větší kusy. Vložte do hlubšího pekáče vyloženého pečicím papírem. U papíru nechte vyšší okraje. Polijte octem, promíchejte a pečte v troubě předehřáté na 230 °C 25 minut.
2
Pak hrušky posypte rovnoměrně 250 g cukru a opět pečte 15 minut. Poté je posypte zbývajícím cukrem a pečte dalších 15 minut.
3
Po upečení hrušky přendejte do mísy, přidejte skořici, 5 lžic rumu a nadrcený hřebíček s muškátovým květem. Vše rozmixujte ponorným mixérem.
4
Ještě horká povidla přelijte opatrně do sterilizovaných sklenic, zakápněte zbytkem rumu, zavřete a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.
1
Hrušky umyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na větší kusy. Vložte do hlubšího pekáče vyloženého pečicím papírem. U papíru nechte vyšší okraje. Polijte octem, promíchejte a pečte v troubě předehřáté na 230 °C 25 minut.
2
Pak hrušky posypte rovnoměrně 250 g cukru a opět pečte 15 minut. Poté je posypte zbývajícím cukrem a pečte dalších 15 minut.
3
Po upečení hrušky přendejte do mísy, přidejte skořici, 5 lžic rumu a nadrcený hřebíček s muškátovým květem. Vše rozmixujte ponorným mixérem.
4
Ještě horká povidla přelijte opatrně do sterilizovaných sklenic, zakápněte zbytkem rumu, zavřete a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.