1
Den před přípravou polévky všechny luštěniny propláchněte, každou zvlášť vsypte do misky a zalijte vodou. Nechte přes noc namáčet.
3
Cibuli, česnek, mrkev a petržel oloupejte. Cibuli a česnek nakrájejte najemno, mrkev s petrželí na plátky a dejte stranou.
4
V hrnci rozehřejte olej. Orestujte cibuli s česnekem. Pak vmíchejte připravené luštěniny, papriku, kmín, bobkový list, protlak a zalijte 750 ml zeleninového vývaru, který připravte z bio bujónu. Vařte 45 minut na mírném ohni.
5
Do polévky vložte všechnu zbylou zeleninu, majoránku, sůl a pepř dle chuti. Vařte dalších 15 minut do změknutí zeleniny.
6
Polévku podávejte s čerstvou petrželkou a celozrnným pečivem.
1
Den před přípravou polévky všechny luštěniny propláchněte, každou zvlášť vsypte do misky a zalijte vodou. Nechte přes noc namáčet.
3
Cibuli, česnek, mrkev a petržel oloupejte. Cibuli a česnek nakrájejte najemno, mrkev s petrželí na plátky a dejte stranou.
4
V hrnci rozehřejte olej. Orestujte cibuli s česnekem. Pak vmíchejte připravené luštěniny, papriku, kmín, bobkový list, protlak a zalijte 750 ml zeleninového vývaru, který připravte z bio bujónu. Vařte 45 minut na mírném ohni.
5
Do polévky vložte všechnu zbylou zeleninu, majoránku, sůl a pepř dle chuti. Vařte dalších 15 minut do změknutí zeleniny.
6
Polévku podávejte s čerstvou petrželkou a celozrnným pečivem.