Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHrstková polévka s tempehem
Albert logoAlbert logo
  • Hrstková polévka s tempehem

Hrstková polévka s tempehem

Hrstková polévka s tempehem
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Vegetariánské
Recepty na každý den
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Fazole červené BIO 100 g
  • Fazole bílé BIO 100 g
  • Cizrna BIO 100 g
  • Čočka zelená BIO 100 g
  • Cibule BIO 1 ks
  • Česnek BIO 3 strouž.
  • Mrkev BIO 2 ks
  • Petržel 2 ks
  • Olej řepkový 2 plž
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Kmín mletý 1 člž
  • Bobkový list 2 ks
  • Rajský protlak 2 plž
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks
  • Majoránka sušená 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Petrželka čerstvá 4 snít.
  • Fazole červené BIO 100 g
  • Fazole bílé BIO 100 g
  • Cizrna BIO 100 g
  • Čočka zelená BIO 100 g
  • Cibule BIO 1 ks
  • Česnek BIO 3 strouž.
  • Mrkev BIO 2 ks
  • Petržel 2 ks
  • Olej řepkový 2 plž
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Kmín mletý 1 člž
  • Bobkový list 2 ks
  • Rajský protlak 2 plž
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks
  • Majoránka sušená 1 člž

Příprava

1
Den před přípravou polévky všechny luštěniny propláchněte, každou zvlášť vsypte do misky a zalijte vodou. Nechte přes noc namáčet.
2
Druhý den vodu slijte.
3
Cibuli, česnek, mrkev a petržel oloupejte. Cibuli a česnek nakrájejte najemno, mrkev s petrželí na plátky a dejte stranou.
4
V hrnci rozehřejte olej. Orestujte cibuli s česnekem. Pak vmíchejte připravené luštěniny, papriku, kmín, bobkový list, protlak a zalijte 750 ml zeleninového vývaru, který připravte z bio bujónu. Vařte 45 minut na mírném ohni.
5
Do polévky vložte všechnu zbylou zeleninu, majoránku, sůl a pepř dle chuti. Vařte dalších 15 minut do změknutí zeleniny.
6
Polévku podávejte s čerstvou petrželkou a celozrnným pečivem.
1
Den před přípravou polévky všechny luštěniny propláchněte, každou zvlášť vsypte do misky a zalijte vodou. Nechte přes noc namáčet.
2
Druhý den vodu slijte.
3
Cibuli, česnek, mrkev a petržel oloupejte. Cibuli a česnek nakrájejte najemno, mrkev s petrželí na plátky a dejte stranou.
4
V hrnci rozehřejte olej. Orestujte cibuli s česnekem. Pak vmíchejte připravené luštěniny, papriku, kmín, bobkový list, protlak a zalijte 750 ml zeleninového vývaru, který připravte z bio bujónu. Vařte 45 minut na mírném ohni.
5
Do polévky vložte všechnu zbylou zeleninu, majoránku, sůl a pepř dle chuti. Vařte dalších 15 minut do změknutí zeleniny.
6
Polévku podávejte s čerstvou petrželkou a celozrnným pečivem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.