1
Korpusy upečte podle rozpisů a postupů, které najdete u sněhobílého dortu. Spodní, největší korpus, ovšem upečte z dávky na největší a nejmenší korpus dohromady, tedy ze 12 vajec, 320 g krupicového cukru, 400 g hladké mouky, 16 lžic slunečnicového oleje, 5 sáčků vanilkového cukru a 1 lžičky prášku do pečiva.
2
Korpusy nechte zcela vychladnout a pak jejich vršky ostrým nožem šikmo seřízněte a zatím nenaplněné krémem a ovocem nanečisto sestavte, abyste docílili efektu šikmin, ale jednotlivá patra bez problémů držela na sobě a stála rovně. Postupujte takto: první seřízněte největší korpus, uvnitř vydlabejte rovnou plochu, velkou jako průměr druhého patra, na ni rovně postavte druhý korpus (vypodložit ho můžete seříznutým klínem). Druhý korpus seřízněte v protisměru a rovněž uvnitř vydlabejte místo pro poslední patro. I to opět seřízněte.
3
Patra opět rozeberte, jednou až dvakrát prořízněte, naplňte krémem a ovocem a sestavte. Na krém svařte mléko, cukr, solamyl a mouku na hustou kaši. Po zchladnutí zašlehejte změklé máslo. Odeberte část, kterou pomažete sestavené korpusy po obvodu, zbytek ochuťte koňakem.
4
Sestavený dort dejte na půl hodiny do chladu, potom jej po obvodu potřete krémem.
5
Dva kilogramy marcipánu rozválejte dotenka a postupně jím překrývejte jednotlivá patra, díry v korpusech obřízněte, marcipán vyjměte a nechte na později. Dort sestavte a pak jej dozdobte zbylým marcipánem podle obrázku nebo své fantazie, stačí ho jen obarvit a vytvarovat. Kuličky nahoře jsou rovněž z marcipánu, napíchané na špejlích natřených na bílo.
1
Korpusy upečte podle rozpisů a postupů, které najdete u sněhobílého dortu. Spodní, největší korpus, ovšem upečte z dávky na největší a nejmenší korpus dohromady, tedy ze 12 vajec, 320 g krupicového cukru, 400 g hladké mouky, 16 lžic slunečnicového oleje, 5 sáčků vanilkového cukru a 1 lžičky prášku do pečiva.
2
Korpusy nechte zcela vychladnout a pak jejich vršky ostrým nožem šikmo seřízněte a zatím nenaplněné krémem a ovocem nanečisto sestavte, abyste docílili efektu šikmin, ale jednotlivá patra bez problémů držela na sobě a stála rovně. Postupujte takto: první seřízněte největší korpus, uvnitř vydlabejte rovnou plochu, velkou jako průměr druhého patra, na ni rovně postavte druhý korpus (vypodložit ho můžete seříznutým klínem). Druhý korpus seřízněte v protisměru a rovněž uvnitř vydlabejte místo pro poslední patro. I to opět seřízněte.
3
Patra opět rozeberte, jednou až dvakrát prořízněte, naplňte krémem a ovocem a sestavte. Na krém svařte mléko, cukr, solamyl a mouku na hustou kaši. Po zchladnutí zašlehejte změklé máslo. Odeberte část, kterou pomažete sestavené korpusy po obvodu, zbytek ochuťte koňakem.
4
Sestavený dort dejte na půl hodiny do chladu, potom jej po obvodu potřete krémem.
5
Dva kilogramy marcipánu rozválejte dotenka a postupně jím překrývejte jednotlivá patra, díry v korpusech obřízněte, marcipán vyjměte a nechte na později. Dort sestavte a pak jej dozdobte zbylým marcipánem podle obrázku nebo své fantazie, stačí ho jen obarvit a vytvarovat. Kuličky nahoře jsou rovněž z marcipánu, napíchané na špejlích natřených na bílo.