1
Ve vroucí vodě blanšírujte hrášek 1 minutu a sceďte. Vsypte do mixéru, přidejte oloupaný česnek, najemno nakrájenou 1⁄2 cibule, mouku, nadrcený římský kmín, mletý koriandr, hrst čerstvého koriandru, petrželku, sůl, pepř a vše rozmixujte na lepivé těsto.
2
Z těsta vyválejte kuličky o průměru 2 cm a obalte je ve strouhance.
3
V rendlíku rozpalte olej na dostatečně vysokou teplotu pro smažení a usmažte všechny připravené kuličky dozlatova.
4
Mezitím si připravte dip. V misce smíchejte jogurt, nastrouhanou omytou 1⁄2 okurky a nasekanou mátu. Dozdobte zbytkem koriandru a dejte stranou.
5
Do větší misky nakrájejte na dlouhé podélné plátky zbylou okurku. Přidejte na kostičky nakrájené zbylé cibule a očištěné, na plátky nakrájené 4 ředkvičky. Osolte a zalijte vinným octem. Vše promíchejte a podávejte k falafelu jako lehký salátek.
1
Ve vroucí vodě blanšírujte hrášek 1 minutu a sceďte. Vsypte do mixéru, přidejte oloupaný česnek, najemno nakrájenou 1⁄2 cibule, mouku, nadrcený římský kmín, mletý koriandr, hrst čerstvého koriandru, petrželku, sůl, pepř a vše rozmixujte na lepivé těsto.
2
Z těsta vyválejte kuličky o průměru 2 cm a obalte je ve strouhance.
3
V rendlíku rozpalte olej na dostatečně vysokou teplotu pro smažení a usmažte všechny připravené kuličky dozlatova.
4
Mezitím si připravte dip. V misce smíchejte jogurt, nastrouhanou omytou 1⁄2 okurky a nasekanou mátu. Dozdobte zbytkem koriandru a dejte stranou.
5
Do větší misky nakrájejte na dlouhé podélné plátky zbylou okurku. Přidejte na kostičky nakrájené zbylé cibule a očištěné, na plátky nakrájené 4 ředkvičky. Osolte a zalijte vinným octem. Vše promíchejte a podávejte k falafelu jako lehký salátek.