Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHráškové rizoto s pórkem a parmazánem
Albert logoAlbert logo
  • Hráškové rizoto s pórkem a parmazánem

Hráškové rizoto s pórkem a parmazánem

Hráškové rizoto s pórkem a parmazánem
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Italská
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Voda 1 l
  • Bujón kuřecí BIO 1 ks
  • Olej olivový 20 ml
  • Pórek 1 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Rýže kulatozrnná 200 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Parmazán 40 g
  • Hrášek mražený 200 g
  • Voda 1 l
  • Bujón kuřecí BIO 1 ks
  • Olej olivový 20 ml
  • Pórek 1 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Rýže kulatozrnná 200 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Parmazán 40 g
  • Hrášek mražený 200 g

Příprava

1
V hrnci ve vroucí vodě rozmíchejte rozdrobený bujón a dejte stranou.
2
Na rozehřátou pánev vlijte olivový olej, vsypte nadrobno nakrájený pórek a orestujte. Přisypte propláchnutou rýži a zprudka opékejte. Zalijte polovinou připraveného vývaru, aby byla rýže ponořená. Osolte, opepřete a na mírném ohni nechte postupně odpařovat.
3
Přisypte hrášek a znovu podlijte 1⁄3 zbylého vývaru. Nechte odpařit. Postup opakujte s druhou třetinou. Vsypte 20 g nastrouhaného parmazánu, promíchejte, podlijte poslední třetinou vývaru a vařte do změknutí.
4
Nakonec nastrouhejte kůru z dobře omytého citronu, zakápněte citronovou šťávou a ozdobte zbylým parmazánem a nasekanou pažitkou.
1
V hrnci ve vroucí vodě rozmíchejte rozdrobený bujón a dejte stranou.
2
Na rozehřátou pánev vlijte olivový olej, vsypte nadrobno nakrájený pórek a orestujte. Přisypte propláchnutou rýži a zprudka opékejte. Zalijte polovinou připraveného vývaru, aby byla rýže ponořená. Osolte, opepřete a na mírném ohni nechte postupně odpařovat.
3
Přisypte hrášek a znovu podlijte 1⁄3 zbylého vývaru. Nechte odpařit. Postup opakujte s druhou třetinou. Vsypte 20 g nastrouhaného parmazánu, promíchejte, podlijte poslední třetinou vývaru a vařte do změknutí.
4
Nakonec nastrouhejte kůru z dobře omytého citronu, zakápněte citronovou šťávou a ozdobte zbylým parmazánem a nasekanou pažitkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.