1
Polovinu rozmražené kukuřice rozmixujte a smíchejte s druhou polovinou, přidejte jemně nasekanou cibuli a kapii, dvě vejce, polentu a sůl. Směs na placky nechte proležet, než připravíte hráškovou kaši.
2
Hrášek pět minut povařte v osolené vodě, pak rozmixujte s hrnkem vařící vody, ve které se vařil, a lžící másla. Dochuťte podle potřeby solí a zakryjte v hrnci nejdříve utěrkou a pak pokličkou.
3
Rozpalte pánev a polévkovou lžící na oleji rozprostřete těsto na kukuřičné placky. Opečte po obou stranách a servírujte s kaší a hoblinou másla.
1
Polovinu rozmražené kukuřice rozmixujte a smíchejte s druhou polovinou, přidejte jemně nasekanou cibuli a kapii, dvě vejce, polentu a sůl. Směs na placky nechte proležet, než připravíte hráškovou kaši.
2
Hrášek pět minut povařte v osolené vodě, pak rozmixujte s hrnkem vařící vody, ve které se vařil, a lžící másla. Dochuťte podle potřeby solí a zakryjte v hrnci nejdříve utěrkou a pak pokličkou.
3
Rozpalte pánev a polévkovou lžící na oleji rozprostřete těsto na kukuřičné placky. Opečte po obou stranách a servírujte s kaší a hoblinou másla.