1
Do mísy vložte žloutky, cukr, změklé máslo a utřete ručně nebo v robotu do nadýchané světlé pěny. Do ní prosejte mouku a kypřicí prášek, přilijte mléko a vypracujte hladké těsto. Nechte ho chvíli odpočívat. Zatím si připravte pekáč velký asi 20 × 30 cm. Vyložte ho pečicím papírem a i ten trochu potřete máslem nebo dno a boky pekáče jen vytřete máslem a vysypte moukou.
2
Předehřejte troubu na 180°C. Z těsta odkrojte třetinu a dejte ji zatím do mrazáku. Zbylé těsto po částech namačkejte na dno a také trochu na stěnu pekáčku. Na těsto naklaďte nastrouhaná jablka, zasypte vanilkovým cukrem. Na jablka poházejte rozinky a ořechy.
3
Všechny bílky vyšlehejte do řídké pěny, teprve pak přisypte cukr a škrob a došlehejte v pevný, lesklý sníh. Nakonec zašlehejte ocet. Sníh rozetřete na jablka. Těsto z mrazáku nastrouhejte na hrubém struhadle navrch tak, aby část sněhu byla vidět.
4
Řezy dejte péct do trouby. Zlatavé budou za 45 minut.
1
Do mísy vložte žloutky, cukr, změklé máslo a utřete ručně nebo v robotu do nadýchané světlé pěny. Do ní prosejte mouku a kypřicí prášek, přilijte mléko a vypracujte hladké těsto. Nechte ho chvíli odpočívat. Zatím si připravte pekáč velký asi 20 × 30 cm. Vyložte ho pečicím papírem a i ten trochu potřete máslem nebo dno a boky pekáče jen vytřete máslem a vysypte moukou.
2
Předehřejte troubu na 180°C. Z těsta odkrojte třetinu a dejte ji zatím do mrazáku. Zbylé těsto po částech namačkejte na dno a také trochu na stěnu pekáčku. Na těsto naklaďte nastrouhaná jablka, zasypte vanilkovým cukrem. Na jablka poházejte rozinky a ořechy.
3
Všechny bílky vyšlehejte do řídké pěny, teprve pak přisypte cukr a škrob a došlehejte v pevný, lesklý sníh. Nakonec zašlehejte ocet. Sníh rozetřete na jablka. Těsto z mrazáku nastrouhejte na hrubém struhadle navrch tak, aby část sněhu byla vidět.
4
Řezy dejte péct do trouby. Zlatavé budou za 45 minut.