Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHraběnčiny řezy
Albert logoAlbert logo
  • Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Máslo 200 g
  • Vaječný žloutek 4 ks
  • Cukr moučkový 140 g
  • Mouka polohrubá 450 g
  • Kypřící prášek 1/2 ks
  • Mouka hrubá
  • Mléko 2 plž
  • Jablko 600 g
  • Skořice mletá 1 člž
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Vlašské ořechy nasekané 200 g
  • Rozinky 50 g
  • Vaječný bílek 6 ks
  • Cukr krupicový 100 g
  • Vinný ocet 1 člž
  • Škrob kukuřičný 1 člž
  • Máslo 200 g
  • Vaječný žloutek 4 ks
  • Cukr moučkový 140 g
  • Mouka polohrubá 450 g
  • Kypřící prášek 1/2 ks
  • Mouka hrubá
  • Mléko 2 plž
  • Jablko 600 g
  • Skořice mletá 1 člž
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Vlašské ořechy nasekané 200 g
  • Rozinky 50 g
  • Vaječný bílek 6 ks
  • Cukr krupicový 100 g
  • Vinný ocet 1 člž

Příprava

1
Do mísy vložte žloutky, cukr, změklé máslo a utřete ručně nebo v robotu do nadýchané světlé pěny. Do ní prosejte mouku a kypřicí prášek, přilijte mléko a vypracujte hladké těsto. Nechte ho chvíli odpočívat. Zatím si připravte pekáč velký asi 20 × 30 cm. Vyložte ho pečicím papírem a i ten trochu potřete máslem nebo dno a boky pekáče jen vytřete máslem a vysypte moukou.
2
Předehřejte troubu na 180°C. Z těsta odkrojte třetinu a dejte ji zatím do mrazáku. Zbylé těsto po částech namačkejte na dno a také trochu na stěnu pekáčku. Na těsto naklaďte nastrouhaná jablka, zasypte vanilkovým cukrem. Na jablka poházejte rozinky a ořechy.
3
Všechny bílky vyšlehejte do řídké pěny, teprve pak přisypte cukr a škrob a došlehejte v pevný, lesklý sníh. Nakonec zašlehejte ocet. Sníh rozetřete na jablka. Těsto z mrazáku nastrouhejte na hrubém struhadle navrch tak, aby část sněhu byla vidět.
4
Řezy dejte péct do trouby. Zlatavé budou za 45 minut.
1
Do mísy vložte žloutky, cukr, změklé máslo a utřete ručně nebo v robotu do nadýchané světlé pěny. Do ní prosejte mouku a kypřicí prášek, přilijte mléko a vypracujte hladké těsto. Nechte ho chvíli odpočívat. Zatím si připravte pekáč velký asi 20 × 30 cm. Vyložte ho pečicím papírem a i ten trochu potřete máslem nebo dno a boky pekáče jen vytřete máslem a vysypte moukou.
2
Předehřejte troubu na 180°C. Z těsta odkrojte třetinu a dejte ji zatím do mrazáku. Zbylé těsto po částech namačkejte na dno a také trochu na stěnu pekáčku. Na těsto naklaďte nastrouhaná jablka, zasypte vanilkovým cukrem. Na jablka poházejte rozinky a ořechy.
3
Všechny bílky vyšlehejte do řídké pěny, teprve pak přisypte cukr a škrob a došlehejte v pevný, lesklý sníh. Nakonec zašlehejte ocet. Sníh rozetřete na jablka. Těsto z mrazáku nastrouhejte na hrubém struhadle navrch tak, aby část sněhu byla vidět.
4
Řezy dejte péct do trouby. Zlatavé budou za 45 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.