1
Zeleninu důkladně omyjte, ale neloupejte. Na cibuli nechte 1 vrstvu zlaté slupky. Celer nakrájejte na větší kusy, ostatní zeleninu nechte v celku.
2
Zeleninu a maso vložte do pekáče. Pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
3
Vše přesuňte do velkého hrnce.
4
Zalijte vodou, přisypte koření a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na velmi nízký stupeň a nechte mírně probublávat alespoň 3 hodiny. Občas posbírejte pěnu z povrchu.
5
Obsah hrnce přeceďte přes jemný cedník, abyste získali čistý vývar. Maso rozeberte, můžete ho použít například do polévky.
1
Zeleninu důkladně omyjte, ale neloupejte. Na cibuli nechte 1 vrstvu zlaté slupky. Celer nakrájejte na větší kusy, ostatní zeleninu nechte v celku.
2
Zeleninu a maso vložte do pekáče. Pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
3
Vše přesuňte do velkého hrnce.
4
Zalijte vodou, přisypte koření a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na velmi nízký stupeň a nechte mírně probublávat alespoň 3 hodiny. Občas posbírejte pěnu z povrchu.
5
Obsah hrnce přeceďte přes jemný cedník, abyste získali čistý vývar. Maso rozeberte, můžete ho použít například do polévky.