Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí t-bone steak s cibulovým čatní
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí t-bone steak s cibulovým čatní

Hovězí t-bone steak s cibulovým čatní

Hovězí t-bone steak s cibulovým čatní
Snadné
31-45 minut
0/5
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 10 g
  • Cibule červená 500 g
  • Olej olivový 20 ml
  • Chilli paprička 1 ks
  • Sůl
  • Cukr krupicový 200 g
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Balzamikový ocet 200 ml
  • Hovězí T-bone steak 4 ks
  • Chilli vločky 1/2 člž
  • Špek 100 g
  • Pepř
  • Máslo 10 g
  • Cibule červená 500 g
  • Olej olivový 20 ml
  • Chilli paprička 1 ks
  • Sůl
  • Cukr krupicový 200 g
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Balzamikový ocet 200 ml
  • Hovězí T-bone steak 4 ks
  • Chilli vločky 1/2 člž
  • Špek 100 g
  • Pepř

Příprava

1
Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na půlkolečka a v pánvi orestujte na rozpáleném oleji a másle.
2
Chilli papričku zbavte semínek, nadrobno nakrájejte a přidejte k cibuli. Přisypte cukr, lžičku soli a lístky tymiánu. Přilijte balsamikový ocet a za občasného míchání vařte 30 minut na mírném ohni.
3
U steaků pokojové teploty prořízněte vnější tukovou vrstvu na několika místech, aby se na grilu nekroutily. Osolte, opepřete a posypte chilli vločkami. Rozpálenou grilovací mřížku potřete špekem. Grilujte 2,5–6 minut z každé strany dle preference a tloušťky. Hotový T-bone steak zabalte do alobalu a nechte 5 minut odpočinout.
4
Steaky podávejte s cibulovým čatní.
1
Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na půlkolečka a v pánvi orestujte na rozpáleném oleji a másle.
2
Chilli papričku zbavte semínek, nadrobno nakrájejte a přidejte k cibuli. Přisypte cukr, lžičku soli a lístky tymiánu. Přilijte balsamikový ocet a za občasného míchání vařte 30 minut na mírném ohni.
3
U steaků pokojové teploty prořízněte vnější tukovou vrstvu na několika místech, aby se na grilu nekroutily. Osolte, opepřete a posypte chilli vločkami. Rozpálenou grilovací mřížku potřete špekem. Grilujte 2,5–6 minut z každé strany dle preference a tloušťky. Hotový T-bone steak zabalte do alobalu a nechte 5 minut odpočinout.
4
Steaky podávejte s cibulovým čatní.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.