1
Na hovězím steaku si pochutná každý pořádný gurmán. Správné propečení a ochucení je základ. Propečení necháme na vás, ochucení zajistí tymiánové máslo.
2
Nejprve si připravte hovězí steaky:
3
Rozpalte pánev na sucho. Rozpalte i troubu na 150°C.
4
Hovězí steaky potřete olivovým olejem. Olej si nalijte do dlaně a vmasírujte ho do masa.
5
Vhoďte je na pánev a nechte ze všech stran zatáhnout, aby se vytvořila hnědá kůrčička. Poté je vyjměte z pánve a nechte 5 minut odpočinout.
6
Steak vložte do pekáče a vložte do trouby zhruba na 12 minut. Poté pekáč vyjměte a nechte odpočinout přikrytý zhruba stejnou dobu, co byl v troubě.
7
Mezitím, co se steaky dopékají, připravte si bylinkové máslo:
8
Lístky tymiánu nasekejte najemno a v misce smíchejte s citronovou šťávou, rozmělněným česnekem a směs postupně a důkladně zašlehejte do změklého másla.
9
Nakonec přidejte na kousky nasekanou chilli papričku.
10
Máslo zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Pak jím ochuťte opečené steaky.
1
Na hovězím steaku si pochutná každý pořádný gurmán. Správné propečení a ochucení je základ. Propečení necháme na vás, ochucení zajistí tymiánové máslo.
2
Nejprve si připravte hovězí steaky:
3
Rozpalte pánev na sucho. Rozpalte i troubu na 150°C.
4
Hovězí steaky potřete olivovým olejem. Olej si nalijte do dlaně a vmasírujte ho do masa.
5
Vhoďte je na pánev a nechte ze všech stran zatáhnout, aby se vytvořila hnědá kůrčička. Poté je vyjměte z pánve a nechte 5 minut odpočinout.
6
Steak vložte do pekáče a vložte do trouby zhruba na 12 minut. Poté pekáč vyjměte a nechte odpočinout přikrytý zhruba stejnou dobu, co byl v troubě.
7
Mezitím, co se steaky dopékají, připravte si bylinkové máslo:
8
Lístky tymiánu nasekejte najemno a v misce smíchejte s citronovou šťávou, rozmělněným česnekem a směs postupně a důkladně zašlehejte do změklého másla.
9
Nakonec přidejte na kousky nasekanou chilli papričku.
10
Máslo zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Pak jím ochuťte opečené steaky.