Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí s mrkví
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí s mrkví

Hovězí s mrkví

Dušená jídla z jednoho hrnce v zimě prostě milujeme a jsou nedílnou součástí české domácí kuchyně. Klasickou kombinaci hovězího masa s mrkví a hráškem jsme tentokrát připravili s cizrnou.
Hovězí s mrkví
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Bez laktózy
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hovězí krk 1 kg
  • Cibule 2 ks
  • Mrkev 4 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Mouka hladká 2 plž
  • Olej slunečnicový 4 plž
  • Vývar hovězí 1 l
  • Rajský protlak 120 g
  • Kečup 2 plž
  • Worcesterová omáčka 1 plž
  • Hrášek sterilovaný 150 g
  • Pepř
  • Cizrna sterilovaná 150 g
  • Sůl
  • Hovězí krk 1 kg
  • Cibule 2 ks
  • Mrkev 4 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Mouka hladká 2 plž
  • Olej slunečnicový 4 plž
  • Vývar hovězí 1 l
  • Rajský protlak 120 g
  • Kečup 2 plž
  • Worcesterová omáčka 1 plž
  • Hrášek sterilovaný 150 g
  • Pepř
  • Cizrna sterilovaná 150 g
  • Sůl

Příprava

1
Maso nakrájejte na kostky, cibuli nasekejte najemno a mrkev nakrájejte na širší kolečka.
2
V hrnci rozpalte olej a maso na něm zprudka opečte. Poté ho vyjměte a ve výpeku orestujte cibuli. Přidejte prolisovaný česnek, bobkový list a mrkev a ještě chvíli restujte.
3
Zaprašte moukou, promíchejte, vložte zpátky maso a podlijte hovězím vývarem. Přidejte rajský protlak, kečup, worcesterovou omáčku, sůl a pepř.
4
Zmírněte plamen a duste 2–3 hodiny do změknutí. Občas zamíchejte, případně podlévejte trochou vody.
5
Když je maso měkké, vsypte do hrnce scezený hrášek a cizrnu a ještě 10 minut povařte. Podávejte s kouskem kváskového chleba nebo s vařenými brambory.
1
Maso nakrájejte na kostky, cibuli nasekejte najemno a mrkev nakrájejte na širší kolečka.
2
V hrnci rozpalte olej a maso na něm zprudka opečte. Poté ho vyjměte a ve výpeku orestujte cibuli. Přidejte prolisovaný česnek, bobkový list a mrkev a ještě chvíli restujte.
3
Zaprašte moukou, promíchejte, vložte zpátky maso a podlijte hovězím vývarem. Přidejte rajský protlak, kečup, worcesterovou omáčku, sůl a pepř.
4
Zmírněte plamen a duste 2–3 hodiny do změknutí. Občas zamíchejte, případně podlévejte trochou vody.
5
Když je maso měkké, vsypte do hrnce scezený hrášek a cizrnu a ještě 10 minut povařte. Podávejte s kouskem kváskového chleba nebo s vařenými brambory.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.