Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí perkelt
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí perkelt

Hovězí perkelt

Hovězí perkelt
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Světová kuchyně

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hovězí zadní 1 kg
  • Paprika mletá sladká 2 plž
  • Cibule 750 g
  • Kmín celý 1 člž
  • Paprika mletá pálivá 1 člž
  • Česnek 3 strouž.
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Paprika zelená 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Chilli paprička 1 ks
  • Máslo 2 plž
  • Hovězí zadní 1 kg
  • Paprika mletá sladká 2 plž
  • Cibule 750 g
  • Kmín celý 1 člž
  • Paprika mletá pálivá 1 člž
  • Česnek 3 strouž.
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Paprika zelená 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Chilli paprička 1 ks
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
Maso nakrájejte na stejně velké kostky a cibuli nasekejte najemno. Poté ve velkém hrnci – ideálně litinovém – rozpusťte máslo nebo sádlo, přidejte cibuli a pomalu ji asi deset minut opékejte dorůžova.
2
Pak přidejte obě papriky, promíchejte a po minutě směs zalijte 100 ml vody.
3
Až se voda trochu vyvaří, přidejte maso, kmín a utřený česnek. Několik minut vařte, přidejte rajčata a papriky a přiklopené duste ve vlastní šťávě doměkka. Trvá to nejméně dvě hodiny.
4
Během vaření podlévejte vodou, ale jen málo – tak, aby maso bylo téměř ponořené, ale neplavalo. Maďarský perkelt se totiž obvykle nezahušťuje.
5
Před podáváním perkelt osolte a opepřete a posypte chilli papričkou.
1
Maso nakrájejte na stejně velké kostky a cibuli nasekejte najemno. Poté ve velkém hrnci – ideálně litinovém – rozpusťte máslo nebo sádlo, přidejte cibuli a pomalu ji asi deset minut opékejte dorůžova.
2
Pak přidejte obě papriky, promíchejte a po minutě směs zalijte 100 ml vody.
3
Až se voda trochu vyvaří, přidejte maso, kmín a utřený česnek. Několik minut vařte, přidejte rajčata a papriky a přiklopené duste ve vlastní šťávě doměkka. Trvá to nejméně dvě hodiny.
4
Během vaření podlévejte vodou, ale jen málo – tak, aby maso bylo téměř ponořené, ale neplavalo. Maďarský perkelt se totiž obvykle nezahušťuje.
5
Před podáváním perkelt osolte a opepřete a posypte chilli papričkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 17 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 17 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 17 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 17 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.