Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí pečeně s černým česnekem a rozmarýnovou polentou
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí pečeně s černým česnekem a rozmarýnovou polentou

Hovězí pečeně s černým česnekem a rozmarýnovou polentou

Už jste vyzkoušeli černý česnek? Není to nová odrůda, ale speciální úprava. Takto zpracovaný česnek ztmavne a jeho chuť se zjemní. Na tuhle pečeni můžete s klidem pozvat důležité hosty, jemné maso a bohatá příloha jsou pro velkou hostinu jako dělané.
Hovězí pečeně s černým česnekem a rozmarýnovou polentou
Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Sous Vide
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hovězí pečeně sous-vide s černým česnekem 640 g
  • Fazolky zelené 500 g
  • Sůl
  • Polenta 200 g
  • Ředkvičky 20 ks
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Rozmarýn čerstvý 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Máslo 50 g
  • Hovězí pečeně sous-vide s černým česnekem 640 g
  • Fazolky zelené 500 g
  • Sůl
  • Polenta 200 g
  • Ředkvičky 20 ks
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Rozmarýn čerstvý 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Máslo 50 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Maso vyjměte z krabičky a v neporušeném igelitovém sáčku vložte do trouby a pečte 20 minut. Poté odstřihněte horní roh a opatrně vyjměte hotovou pečeni.
3
Fazolkám odkrojte stopku a případně překrojte dlouhé lusky. Vložte do hrnce s vařící osolenou vodou a vařte 4–5 minut. Poté fazolky slijte a ihned je propláchněte studenou vodou.
4
Ředkvičky očistěte a rozčtvrťte. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm fazolky, ředkvičky a nakrájený česnek.
5
Polentu připravte podle návodu. Ke konci vaření vmíchejte máslo, nasekaný rozmarýn a osolte.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Maso vyjměte z krabičky a v neporušeném igelitovém sáčku vložte do trouby a pečte 20 minut. Poté odstřihněte horní roh a opatrně vyjměte hotovou pečeni.
3
Fazolkám odkrojte stopku a případně překrojte dlouhé lusky. Vložte do hrnce s vařící osolenou vodou a vařte 4–5 minut. Poté fazolky slijte a ihned je propláchněte studenou vodou.
4
Ředkvičky očistěte a rozčtvrťte. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm fazolky, ředkvičky a nakrájený česnek.
5
Polentu připravte podle návodu. Ke konci vaření vmíchejte máslo, nasekaný rozmarýn a osolte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.