Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí maso na pivu
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu
Snadné
Více než 60 minut
4/5

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Cibule 2 ks
  • Hovězí plec 500 g
  • Mrkev 2 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Olej olivový
  • Mouka hladká 1 plž
  • Černé pivo 450 ml
  • Rajčata v plechovce 400 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Cibule 2 ks
  • Hovězí plec 500 g
  • Mrkev 2 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Olej olivový
  • Mouka hladká 1 plž
  • Černé pivo 450 ml
  • Rajčata v plechovce 400 g
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Maso připravte buď v troubě, nebo na sporáku či ohni. Pokud zvolíte troubu, předehřejte ji na 180 °C. Řapíkatý celer a cibuli nakrájejte nahrubo. Mrkev oloupejte, podélně ji rozřízněte a nakrájejte na větší kousky. V litinovém hrnci rozehřejte olivový olej a opékejte zeleninu a bobkové listy zhruba 10 minut. Přidejte maso, zasypte moukou, chvilku opékejte, pak vlijte pivo a konzervovaná rajčata. Dobře promíchejte, osolte a opepřete. Přiveďte k varu, přikryjte poklicí, dejte do trouby / nechte na sporáku a na mírném plameni zvolna vařte zhruba 2,5 hodiny. Pak sundejte poklici, pokud maso vypadá příliš suše, zalijte trochou vody, a nechte půl hodiny probublávat. Před podáváním vyndejte bobkové listy, ochutnejte, případně dosolte a opepřete. Podávejte s bramborem nebo s čerstvým pečivem.
1
Maso připravte buď v troubě, nebo na sporáku či ohni. Pokud zvolíte troubu, předehřejte ji na 180 °C. Řapíkatý celer a cibuli nakrájejte nahrubo. Mrkev oloupejte, podélně ji rozřízněte a nakrájejte na větší kousky. V litinovém hrnci rozehřejte olivový olej a opékejte zeleninu a bobkové listy zhruba 10 minut. Přidejte maso, zasypte moukou, chvilku opékejte, pak vlijte pivo a konzervovaná rajčata. Dobře promíchejte, osolte a opepřete. Přiveďte k varu, přikryjte poklicí, dejte do trouby / nechte na sporáku a na mírném plameni zvolna vařte zhruba 2,5 hodiny. Pak sundejte poklici, pokud maso vypadá příliš suše, zalijte trochou vody, a nechte půl hodiny probublávat. Před podáváním vyndejte bobkové listy, ochutnejte, případně dosolte a opepřete. Podávejte s bramborem nebo s čerstvým pečivem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.