1
Očistěte ½ svazku mrkve, nakrájejte ji na kousky a dejte do hrnce. Přidejte 4 očištěné brambory nakrájené na kousky, zalijte vodou, aby bylo vše ponořené, lehce osolte a vařte do změknutí 15 minut. Po uvaření sceďte, ale ponechte ⅓ vařené vody v hrnci. Přidejte 20 g másla, 100 ml mléka a rozmixujte tyčovým mixérem na hladké pyré. Nakonec trochu opepřete a dochuťte šťávou z ½ citronu.
2
Připravte dle návodu na obalu 2 balení hovězích líček. Vložte je ve fólii do hrnce s vroucí vodou a 15 minut ohřívejte. Poté z fólie vyjměte maso, dejte ho stranou a výpek na pánvi trochu zredukujte na omáčku.
3
Druhou ½ svazku karotky omyjte pod vodou, houbičkou očistěte slupku a ponechte 2–3 cm stonků. Podélně je rozkrojte napůl a dejte na plech. Oloupejte červenou cibuli a nakrájejte ji na 6 klínků. Vše potřete rozmíchanou pastou z 20 g másla, ½ lžíce hrubozrnné hořčice a ½ lžíce medu. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
4
Na talíře rozdělte karotkové pyré, přidejte hovězí líčka, glazovanou mrkvičku s cibulí, přelijte zredukovanou omáčkou a posypte pár lístky salátu. Slavnostní večeře se může servírovat. Užijte si tu pravou excelentní atmosféru.
1
Očistěte ½ svazku mrkve, nakrájejte ji na kousky a dejte do hrnce. Přidejte 4 očištěné brambory nakrájené na kousky, zalijte vodou, aby bylo vše ponořené, lehce osolte a vařte do změknutí 15 minut. Po uvaření sceďte, ale ponechte ⅓ vařené vody v hrnci. Přidejte 20 g másla, 100 ml mléka a rozmixujte tyčovým mixérem na hladké pyré. Nakonec trochu opepřete a dochuťte šťávou z ½ citronu.
2
Připravte dle návodu na obalu 2 balení hovězích líček. Vložte je ve fólii do hrnce s vroucí vodou a 15 minut ohřívejte. Poté z fólie vyjměte maso, dejte ho stranou a výpek na pánvi trochu zredukujte na omáčku.
3
Druhou ½ svazku karotky omyjte pod vodou, houbičkou očistěte slupku a ponechte 2–3 cm stonků. Podélně je rozkrojte napůl a dejte na plech. Oloupejte červenou cibuli a nakrájejte ji na 6 klínků. Vše potřete rozmíchanou pastou z 20 g másla, ½ lžíce hrubozrnné hořčice a ½ lžíce medu. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
4
Na talíře rozdělte karotkové pyré, přidejte hovězí líčka, glazovanou mrkvičku s cibulí, přelijte zredukovanou omáčkou a posypte pár lístky salátu. Slavnostní večeře se může servírovat. Užijte si tu pravou excelentní atmosféru.