Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí líčka s karotkovým pyré
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí líčka s karotkovým pyré

Hovězí líčka s karotkovým pyré

Hovězí líčka s karotkovým pyré
Snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 40 g
  • Mrkev 1 svaz.
  • Sůl
  • Pepř
  • Brambory 4 ks
  • Mléko 100 ml
  • Citron 1/2 ks
  • Hovězí líčka sous-vide s příchutí červeného vína a lanýžů 700 g
  • Med 1/2 plž
  • Hořčice hrubozrnná 1/2 plž
  • Mix listových salátů 1 hrs.
  • Cibule červená 1 ks
  • Máslo 40 g
  • Mrkev 1 svaz.
  • Sůl
  • Pepř
  • Brambory 4 ks
  • Mléko 100 ml
  • Citron 1/2 ks
  • Hovězí líčka sous-vide s příchutí červeného vína a lanýžů 700 g
  • Med 1/2 plž
  • Hořčice hrubozrnná 1/2 plž
  • Mix listových salátů 1 hrs.
  • Cibule červená 1 ks

Příprava

1
Očistěte ½ svazku mrkve, nakrájejte ji na kousky a dejte do hrnce. Přidejte 4 očištěné brambory nakrájené na kousky, zalijte vodou, aby bylo vše ponořené, lehce osolte a vařte do změknutí 15 minut. Po uvaření sceďte, ale ponechte ⅓ vařené vody v hrnci. Přidejte 20 g másla, 100 ml mléka a rozmixujte tyčovým mixérem na hladké pyré. Nakonec trochu opepřete a dochuťte šťávou z ½ citronu.
2
Připravte dle návodu na obalu 2 balení hovězích líček. Vložte je ve fólii do hrnce s vroucí vodou a 15 minut ohřívejte. Poté z fólie vyjměte maso, dejte ho stranou a výpek na pánvi trochu zredukujte na omáčku.
3
Druhou ½ svazku karotky omyjte pod vodou, houbičkou očistěte slupku a ponechte 2–3 cm stonků. Podélně je rozkrojte napůl a dejte na plech. Oloupejte červenou cibuli a nakrájejte ji na 6 klínků. Vše potřete rozmíchanou pastou z 20 g másla, ½ lžíce hrubozrnné hořčice a ½ lžíce medu. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
4
Na talíře rozdělte karotkové pyré, přidejte hovězí líčka, glazovanou mrkvičku s cibulí, přelijte zredukovanou omáčkou a posypte pár lístky salátu. Slavnostní večeře se může servírovat. Užijte si tu pravou excelentní atmosféru.
1
Očistěte ½ svazku mrkve, nakrájejte ji na kousky a dejte do hrnce. Přidejte 4 očištěné brambory nakrájené na kousky, zalijte vodou, aby bylo vše ponořené, lehce osolte a vařte do změknutí 15 minut. Po uvaření sceďte, ale ponechte ⅓ vařené vody v hrnci. Přidejte 20 g másla, 100 ml mléka a rozmixujte tyčovým mixérem na hladké pyré. Nakonec trochu opepřete a dochuťte šťávou z ½ citronu.
2
Připravte dle návodu na obalu 2 balení hovězích líček. Vložte je ve fólii do hrnce s vroucí vodou a 15 minut ohřívejte. Poté z fólie vyjměte maso, dejte ho stranou a výpek na pánvi trochu zredukujte na omáčku.
3
Druhou ½ svazku karotky omyjte pod vodou, houbičkou očistěte slupku a ponechte 2–3 cm stonků. Podélně je rozkrojte napůl a dejte na plech. Oloupejte červenou cibuli a nakrájejte ji na 6 klínků. Vše potřete rozmíchanou pastou z 20 g másla, ½ lžíce hrubozrnné hořčice a ½ lžíce medu. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
4
Na talíře rozdělte karotkové pyré, přidejte hovězí líčka, glazovanou mrkvičku s cibulí, přelijte zredukovanou omáčkou a posypte pár lístky salátu. Slavnostní večeře se může servírovat. Užijte si tu pravou excelentní atmosféru.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.