Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí kýta na červeném víně
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí kýta na červeném víně

Hovězí kýta na červeném víně

Hovězí kýta na červeném víně
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 10 g
  • Hovězí zadní 1 kg
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Slanina vcelku 50 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Mouka hladká 1 plž
  • Mrkev 2 ks
  • Červené víno 0,7 l
  • Petržel 2 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Paprika mletá sladká 1 člž
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Brambory 600 g
  • Pórek 1/2 ks
  • Petržel hladkolistá
  • Máslo 10 g
  • Hovězí zadní 1 kg
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Slanina vcelku 50 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Mouka hladká 1 plž
  • Mrkev 2 ks
  • Červené víno 0,7 l
  • Petržel 2 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Paprika mletá sladká 1 člž

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180 °C horní a spodní ohřev. V hrnci rozehřejte olej s máslem a opečte na něm osolené a opepřené maso ze všech stran. Vyjměte, vsypte slaninu, cibuli a česnek, orestujte a zaprašte moukou. Přidejte mrkev s petrželí, vlijte víno, vložte koření, bylinky a cukr. Vraťte maso a pečte zaklopené 2 hodiny. Mezitím uvařte brambory, sceďte, osolte, opepřete, přidejte máslo a pórek a rozmačkejte na šťouchané. Maso vyjměte, pokud je omáčka příliš řídká, ještě na sporáku zredukujte do zhoustnutí. Servírujte se šťouchanými brambory, ozdobené petrželkou.
1
Předehřejte troubu na 180 °C horní a spodní ohřev. V hrnci rozehřejte olej s máslem a opečte na něm osolené a opepřené maso ze všech stran. Vyjměte, vsypte slaninu, cibuli a česnek, orestujte a zaprašte moukou. Přidejte mrkev s petrželí, vlijte víno, vložte koření, bylinky a cukr. Vraťte maso a pečte zaklopené 2 hodiny. Mezitím uvařte brambory, sceďte, osolte, opepřete, přidejte máslo a pórek a rozmačkejte na šťouchané. Maso vyjměte, pokud je omáčka příliš řídká, ještě na sporáku zredukujte do zhoustnutí. Servírujte se šťouchanými brambory, ozdobené petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.