1
Hovězí krk svažte potravinářským provázkem do stejnoměrného válečku. Osolte ho, opepřete a potřete prolisovaným česnekem.
2
Slaninu nasucho vyškvařte v hrnci, přidejte máslo nebo sádlo, po chvíli také cibuli a nechte ji zesklovatět.
3
Zvyšte plamen, do hrnce dejte maso a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo a zhnědlo. Zalijte vývarem a vínem, přidejte rozmarýn a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C.
4
Zhruba po hodině a půl by mělo být maso krásně měkké. Vyjměte ho tedy z vypečené šťávy a tu zahustěte jíškou.
5
Plátky masa podávejte s omáčkou a kaší.
1
Hovězí krk svažte potravinářským provázkem do stejnoměrného válečku. Osolte ho, opepřete a potřete prolisovaným česnekem.
2
Slaninu nasucho vyškvařte v hrnci, přidejte máslo nebo sádlo, po chvíli také cibuli a nechte ji zesklovatět.
3
Zvyšte plamen, do hrnce dejte maso a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo a zhnědlo. Zalijte vývarem a vínem, přidejte rozmarýn a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C.
4
Zhruba po hodině a půl by mělo být maso krásně měkké. Vyjměte ho tedy z vypečené šťávy a tu zahustěte jíškou.
5
Plátky masa podávejte s omáčkou a kaší.