Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí kližka na víně
Albert logoAlbert logo

Hovězí kližka na víně

Hovězí kližka na víně
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Francouzská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hovězí kližka 800 g
  • Slanina 150 g
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 1 ks
  • Celer 1/2 ks
  • Červené víno 300 ml
  • Rajský protlak 3 plž
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Bobkový list 2 ks
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Olej slunečnicový
  • Vývar zeleninový 800 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Chléb
  • Petržel hladkolistá
  • Hovězí kližka 800 g
  • Slanina 150 g
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 1 ks
  • Celer 1/2 ks
  • Červené víno 300 ml
  • Rajský protlak 3 plž
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Bobkový list 2 ks
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Olej slunečnicový
  • Vývar zeleninový 800 ml
  • Sůl

Příprava

1
Maso očistěte od blan a nakrájejte na kostky o velikosti přibližně 4 cm, osolte a opepřete.
2
Na rozpálenou pánev přidejte olej a maso, to zprudka orestujte dozlatova. Jakmile je maso hotové, vyndejte ho na talířek vyložený papírovou utěrkou.
3
Mrkev, petržel, celer a cibuli očistěte a nakrájejte na menší kostičky. Větší hrnec rozehřejte, přidejte olej a na kostky nakrájenou zeleninu.
4
Chvíli restujte a přidejte na kostky nakrájenou slaninu. Jakmile začne slanina zlátnout, přidejte protlak, cukr a nechte chvíli opékat.
5
Po minutě přidejte opečené maso a zalijte červeným vínem. Nechte odpařit alkohol a zalijte vývarem.
6
Nakonec přidejte bylinky a sůl. Duste přibližně 2 hodiny do změknutí masa. Podávejte s chlebem a nasekanou petrželkou.
1
Maso očistěte od blan a nakrájejte na kostky o velikosti přibližně 4 cm, osolte a opepřete.
2
Na rozpálenou pánev přidejte olej a maso, to zprudka orestujte dozlatova. Jakmile je maso hotové, vyndejte ho na talířek vyložený papírovou utěrkou.
3
Mrkev, petržel, celer a cibuli očistěte a nakrájejte na menší kostičky. Větší hrnec rozehřejte, přidejte olej a na kostky nakrájenou zeleninu.
4
Chvíli restujte a přidejte na kostky nakrájenou slaninu. Jakmile začne slanina zlátnout, přidejte protlak, cukr a nechte chvíli opékat.
5
Po minutě přidejte opečené maso a zalijte červeným vínem. Nechte odpařit alkohol a zalijte vývarem.
6
Nakonec přidejte bylinky a sůl. Duste přibližně 2 hodiny do změknutí masa. Podávejte s chlebem a nasekanou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.