Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí guláš nadivoko s červeným vínem
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí guláš nadivoko s červeným vínem

Hovězí guláš nadivoko s červeným vínem

Guláš z kance nebo srnčího masa má v české kuchyni výsostné postavení. Maso na jeho přípravu ale nemusí být vždy po ruce, a proto tento recept přináší alternativu plnou mysliveckých chutí a vůní skoro k nerozeznání od pravé divočiny.
Hovězí guláš nadivoko s červeným vínem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hovězí kližka 750 g
  • Sůl
  • Cibule 2 ks
  • Vývar 250 ml
  • Červené víno 400 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření mleté 1 člž
  • Pepř 1 člž
  • Jalovec 1/2 člž
  • Citronová kůra
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Rajský protlak 50 g
  • Chléb 2 ks
  • Povidla švestková 2 plž
  • Máslo 2 plž
  • Slanina vcelku 100 g
  • Hovězí kližka 750 g
  • Sůl
  • Cibule 2 ks
  • Vývar 250 ml
  • Červené víno 400 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření mleté 1 člž
  • Pepř 1 člž
  • Jalovec 1/2 člž
  • Citronová kůra
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Rajský protlak 50 g
  • Chléb 2 ks
  • Povidla švestková 2 plž
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
Maso nakrájejte na kostky a osolte.
2
Na rozpuštěném másle nechte nejprve zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky.
3
Pak přihoďte nakrájenou slaninu a opečte.
4
Nakonec přidejte nakrájenou kližku a opečte ze všech stran.
5
Podlijte červeným vínem a vývarem, přidejte koření, bylinky, citronovou kůru a rajský protlak a nechte pod pokličkou dusit.
6
Když je maso již téměř měkké, odeberte trochu omáčky do misky a nadrobte k ní střídku ze dvou krajíců chleba na zahuštění omáčky.
7
Dobře rozetřete na hladkou kaši a potom vmíchejte zpátky k masu. Guláš dochuťte povidly a vařte do úplného změknutí.
1
Maso nakrájejte na kostky a osolte.
2
Na rozpuštěném másle nechte nejprve zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky.
3
Pak přihoďte nakrájenou slaninu a opečte.
4
Nakonec přidejte nakrájenou kližku a opečte ze všech stran.
5
Podlijte červeným vínem a vývarem, přidejte koření, bylinky, citronovou kůru a rajský protlak a nechte pod pokličkou dusit.
6
Když je maso již téměř měkké, odeberte trochu omáčky do misky a nadrobte k ní střídku ze dvou krajíců chleba na zahuštění omáčky.
7
Dobře rozetřete na hladkou kaši a potom vmíchejte zpátky k masu. Guláš dochuťte povidly a vařte do úplného změknutí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.