Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí guláš na pivě
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí guláš na pivě

Hovězí guláš na pivě

Hovězí guláš na pivě
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule 1 ks
  • Hovězí zadní 1,5 kg
  • Česnek 3 strouž.
  • Worcesterová omáčka 2 člž
  • Rajský protlak 1 plž
  • Cukr tmavý 1 plž
  • Vývar hovězí 500 ml
  • Mouka hladká 2 plž
  • Žampiony hnědé 300 g
  • Černé pivo 430 ml
  • Pepř
  • Sůl
  • Petržel hladkolistá
  • Chléb
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule 1 ks
  • Hovězí zadní 1,5 kg
  • Česnek 3 strouž.
  • Worcesterová omáčka 2 člž
  • Rajský protlak 1 plž
  • Cukr tmavý 1 plž
  • Vývar hovězí 500 ml
  • Mouka hladká 2 plž
  • Žampiony hnědé 300 g
  • Černé pivo 430 ml
  • Pepř
  • Sůl
  • Petržel hladkolistá
  • Chléb

Příprava

1
Olej rozpalte v silnostěnném hrnci na maximum. Přidejte maso nakrájené na kostky a zhruba 4 minuty ho zprudka opékejte, aby se zatáhlo a zhnědlo. Pak maso vyjměte z hrnce a naopak do něj vsypte cibuli a česnek a nechte 3 minuty měknout. Do hrnce přidejte protlak a worcesterskou omáčku a minutu opékejte. Do hrnce vraťte maso, přidejte cukr, vývar i pivo a přiklopené nechte hodinu probublávat. Poté odklopte, přidejte houby a vařte ještě další půlhodinu. Poté maso i houby vyndejte děrovanou naběračkou a do výpeku vmíchejte hladkou mouku a povařte do zhoustnutí. Nakonec do hrnce vraťte maso i houby, podle chuti dosolte a dopepřete a podávejte posypané petrželkou a s chlebem.
1
Olej rozpalte v silnostěnném hrnci na maximum. Přidejte maso nakrájené na kostky a zhruba 4 minuty ho zprudka opékejte, aby se zatáhlo a zhnědlo. Pak maso vyjměte z hrnce a naopak do něj vsypte cibuli a česnek a nechte 3 minuty měknout. Do hrnce přidejte protlak a worcesterskou omáčku a minutu opékejte. Do hrnce vraťte maso, přidejte cukr, vývar i pivo a přiklopené nechte hodinu probublávat. Poté odklopte, přidejte houby a vařte ještě další půlhodinu. Poté maso i houby vyndejte děrovanou naběračkou a do výpeku vmíchejte hladkou mouku a povařte do zhoustnutí. Nakonec do hrnce vraťte maso i houby, podle chuti dosolte a dopepřete a podávejte posypané petrželkou a s chlebem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 18 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 18 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.