Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí burgery a batátové hranolky
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí burgery a batátové hranolky

Hovězí burgery a batátové hranolky

Hovězí burgery a batátové hranolky
Náročné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hovězí krk 600 g
  • Parmazán 50 g
  • Batáty 500 g
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Paprika červená 2 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Majonéza 8 plž
  • Avokádo 1 ks
  • Koriandr čerstvý 1 svaz.
  • Sůl
  • Pepř
  • Hovězí krk 600 g
  • Parmazán 50 g
  • Batáty 500 g
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Paprika červená 2 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Majonéza 8 plž
  • Avokádo 1 ks
  • Koriandr čerstvý 1 svaz.
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Batáty oloupejte a nakrájejte na hranolky. Osušte a dejte do mísy, přidejte olej, sůl a pepř a obalte. Rozmístěte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C na 25 minut.
2
Papriky pečte v troubě pod grilem, dokud nezčernají. Jakmile jsou na povrchu převážně černé, dejte je do mikrotenového sáčku a nechte pár minut zapařit. Poté je zbavte semínek i slupky a pokrájejte je na silnější proužky.
3
Parmazán nastrouhejte najemno a vmíchejte do majonézy.
4
Avokádo rozkrojte, zbavte pecky i slupky a nakrájejte na plátky.
5
Maso namelte, nejprve nahrubo a poté najemno. Vytvořte placičky v průměru o něco větší, než je houska, při tepelné úpravě se smrsknou. Maso osolte, opepřete a opečte na rozpálené grilovací pánvi tak, aby uvnitř zůstalo šťavnaté, asi dvě minuty z každé strany.
6
Poté na pánvi opečte i rozkrojené burgerové housky. Opečené strany housek potřete parmazánovou majonézou, na spodní polovinu housky dejte opečené maso, na něj plátky papriky, avokáda, lístky koriandru a přiklopte vrchní částí housky.
1
Batáty oloupejte a nakrájejte na hranolky. Osušte a dejte do mísy, přidejte olej, sůl a pepř a obalte. Rozmístěte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C na 25 minut.
2
Papriky pečte v troubě pod grilem, dokud nezčernají. Jakmile jsou na povrchu převážně černé, dejte je do mikrotenového sáčku a nechte pár minut zapařit. Poté je zbavte semínek i slupky a pokrájejte je na silnější proužky.
3
Parmazán nastrouhejte najemno a vmíchejte do majonézy.
4
Avokádo rozkrojte, zbavte pecky i slupky a nakrájejte na plátky.
5
Maso namelte, nejprve nahrubo a poté najemno. Vytvořte placičky v průměru o něco větší, než je houska, při tepelné úpravě se smrsknou. Maso osolte, opepřete a opečte na rozpálené grilovací pánvi tak, aby uvnitř zůstalo šťavnaté, asi dvě minuty z každé strany.
6
Poté na pánvi opečte i rozkrojené burgerové housky. Opečené strany housek potřete parmazánovou majonézou, na spodní polovinu housky dejte opečené maso, na něj plátky papriky, avokáda, lístky koriandru a přiklopte vrchní částí housky.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 39 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 32 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 39 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.