1
Na medové máslo vyšlehejte 115 g másla spolu se smetanou a medem do krémové konzistence. Přendejte do servírovací misky a nechte stranou.
2
Na pomerančovou omáčku promíchejte 200 g cukru se lžičkou škrobu. Do hrnce vlijte šťávu a kůru z pomerančů, vsypte muškátový oříšek, špetku soli a cukr se škrobem. Přiveďte k varu. Za stálého míchání zredukujte na omáčku. Přelijte do misky, zakryjte fólií a nechte vychladnout.
3
Troubu předehřejte na 230 °C. Plech vyložte pečicím papírem. V misce promíchejte vejce, podmáslí a mléko. Dvě lžíce směsi si schovejte na potření. Do druhé mísy prosejte mouku, přidejte zbylý cukr, prášek do pečiva a sůl. Promíchejte a vložte kostičky zbylého másla. Zpracujte na drobenku. Poté přilijte vaječnomléčnou směs a zpracujte na lepivé těsto.
4
Pracovní plochu si dobře pomoučněte, včetně válečku a rukou. Těsto vyválejte na 2 cm vysoký plát a vykrajujte kolečka o průměru 5 cm. Vyskládejte je na plech, horní plochu pomažte zbylou vaječnou směsí. Zbytek těsta opět vyválejte a takto pokračujte, než zpracujete celé těsto.
5
Houstičky pečte 10–12 minut dozlatova. Nechte 10 minut odpočinout a ještě teplé podávejte. Rozkrojte, naplňte pomerančovou omáčkou a medovým máslem.
1
Na medové máslo vyšlehejte 115 g másla spolu se smetanou a medem do krémové konzistence. Přendejte do servírovací misky a nechte stranou.
2
Na pomerančovou omáčku promíchejte 200 g cukru se lžičkou škrobu. Do hrnce vlijte šťávu a kůru z pomerančů, vsypte muškátový oříšek, špetku soli a cukr se škrobem. Přiveďte k varu. Za stálého míchání zredukujte na omáčku. Přelijte do misky, zakryjte fólií a nechte vychladnout.
3
Troubu předehřejte na 230 °C. Plech vyložte pečicím papírem. V misce promíchejte vejce, podmáslí a mléko. Dvě lžíce směsi si schovejte na potření. Do druhé mísy prosejte mouku, přidejte zbylý cukr, prášek do pečiva a sůl. Promíchejte a vložte kostičky zbylého másla. Zpracujte na drobenku. Poté přilijte vaječnomléčnou směs a zpracujte na lepivé těsto.
4
Pracovní plochu si dobře pomoučněte, včetně válečku a rukou. Těsto vyválejte na 2 cm vysoký plát a vykrajujte kolečka o průměru 5 cm. Vyskládejte je na plech, horní plochu pomažte zbylou vaječnou směsí. Zbytek těsta opět vyválejte a takto pokračujte, než zpracujete celé těsto.
5
Houstičky pečte 10–12 minut dozlatova. Nechte 10 minut odpočinout a ještě teplé podávejte. Rozkrojte, naplňte pomerančovou omáčkou a medovým máslem.