1
Sušené houby dejte do misky, zalijte je vroucí vodou a nechte asi půl hodiny stát.
2
Krupky několikrát propláchněte vodou, pak je sceďte a nechte důkladně okapat.
3
Polovinu sádla rozehřejte v hrnci, přidejte škvarky a pak na nich osmahněte jednu najemno nakrájenou cibuli. Přidejte krupky a za stálého míchání je opékejte. Snažte se, aby se všechny obalily sádlem a zrůžověly.
4
Poté je zalijte vodou podle návodu na obalu (můžete do ní nadrobit houbový, zeleninový nebo kuřecí bujon) a přiklopené uvařte doměkka.
5
Zbývající cibuli nakrájejte na kostky a osmahněte v pánvi na zbylém sádle, přidejte scezené, okapané houby, kmín a pár minut duste. Přidejte prolisovaný česnek a sušenou majoránku, asi minutu prohřívejte a pak směs vmíchejte k uvařeným krupkám.
6
Vše dobře osolte a opepřete a dejte do sádlem vymazaného pekáčku a pečte 20–30 minut.
1
Sušené houby dejte do misky, zalijte je vroucí vodou a nechte asi půl hodiny stát.
2
Krupky několikrát propláchněte vodou, pak je sceďte a nechte důkladně okapat.
3
Polovinu sádla rozehřejte v hrnci, přidejte škvarky a pak na nich osmahněte jednu najemno nakrájenou cibuli. Přidejte krupky a za stálého míchání je opékejte. Snažte se, aby se všechny obalily sádlem a zrůžověly.
4
Poté je zalijte vodou podle návodu na obalu (můžete do ní nadrobit houbový, zeleninový nebo kuřecí bujon) a přiklopené uvařte doměkka.
5
Zbývající cibuli nakrájejte na kostky a osmahněte v pánvi na zbylém sádle, přidejte scezené, okapané houby, kmín a pár minut duste. Přidejte prolisovaný česnek a sušenou majoránku, asi minutu prohřívejte a pak směs vmíchejte k uvařeným krupkám.
6
Vše dobře osolte a opepřete a dejte do sádlem vymazaného pekáčku a pečte 20–30 minut.