Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHoubové taštičky
Albert logoAlbert logo
  • Houbové taštičky

Houbové taštičky

Vyzkoušejte lahodné houbové taštičky podle našeho receptu. Tento pokrm kombinuje jemné houby s křupavým těstem, což vytváří dokonalou chuťovou harmonii. Ideální pro podzimní večery nebo jako chutný předkrm na rodinné oslavy.
Houbové taštičky
Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Cibule 3 ks
  • Houby čerstvé 450 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Kmín celý 1/2 člž
  • Sůl
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Brambory typu C 500 g
  • Pepř
  • Mouka polohrubá 400 g
  • Kypřící prášek
  • Vejce 1 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Máslo 2 plž
  • Cibule 3 ks
  • Houby čerstvé 450 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Kmín celý 1/2 člž
  • Sůl
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Brambory typu C 500 g
  • Pepř
  • Mouka polohrubá 400 g
  • Kypřící prášek
  • Vejce 1 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
Začnu houbami. Očistím je a úhledně nakrájím. Pak na pánvi rozpálím dvě lžíce másla, nechám na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidám na tenké plátky nakrájený česnek, nechám ještě asi minutu restovat, Přidám houby, kmín, tymián, osolím a opepřím. Houby dusím a občas promíchám pod pokličkou asi 10 minut. Sundám je z plotny a nechám vychladnout.
2
Nastrouhám brambory na jemném struhadle, přidám k nim mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí, vejce a promíchám. Těsto nenechávám stát, protože by zřídlo. Rozválím ho na placku a nakrájím na čtverce velké asi 8 x 8 cm. Naplním je houbami, přehnu a přimáčknu okraje.
3
Mezitím se mi už ve velkém hrnci vaří osolená voda. Vhodím do ní taštičky a nechám je vařit tak dlouho, až vyplavou na povrch – tedy asi tak 5 minut. Taštičky vyndám děrovanou naběračkou a rozdělím na talíře.
4
Když se taštičky vaří, osmahnu si cibulku. Na pánvi rozehřeju olej, vhodím do něj dvě cibule nakrájené na kolečka a na středním ohni ji restuju dozlatohněda. Osmaženou cibulkou ozdobím hotové taštičky.
5
TIP: Taštičky jsou skvělé i se sladkou náplní: povidly se strouhaným perníkem, jablky ochucenými skořicí a cukrem a posypanými tvarohem, cukrem a máslem
1
Začnu houbami. Očistím je a úhledně nakrájím. Pak na pánvi rozpálím dvě lžíce másla, nechám na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidám na tenké plátky nakrájený česnek, nechám ještě asi minutu restovat, Přidám houby, kmín, tymián, osolím a opepřím. Houby dusím a občas promíchám pod pokličkou asi 10 minut. Sundám je z plotny a nechám vychladnout.
2
Nastrouhám brambory na jemném struhadle, přidám k nim mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí, vejce a promíchám. Těsto nenechávám stát, protože by zřídlo. Rozválím ho na placku a nakrájím na čtverce velké asi 8 x 8 cm. Naplním je houbami, přehnu a přimáčknu okraje.
3
Mezitím se mi už ve velkém hrnci vaří osolená voda. Vhodím do ní taštičky a nechám je vařit tak dlouho, až vyplavou na povrch – tedy asi tak 5 minut. Taštičky vyndám děrovanou naběračkou a rozdělím na talíře.
4
Když se taštičky vaří, osmahnu si cibulku. Na pánvi rozehřeju olej, vhodím do něj dvě cibule nakrájené na kolečka a na středním ohni ji restuju dozlatohněda. Osmaženou cibulkou ozdobím hotové taštičky.
5
TIP: Taštičky jsou skvělé i se sladkou náplní: povidly se strouhaným perníkem, jablky ochucenými skořicí a cukrem a posypanými tvarohem, cukrem a máslem

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tipy na recepty s houbami
    Pokud jste milovníky hub, tyto recepty vás určitě nadchnou. Každý z nich přináší jedinečný způsob, jak využít houby a vytvořit z nich chutné pokrmy. Začněte s bramboračkou s houbami, která je ideální jako předkrm nebo lehká večeře. Pokud máte rádi krémové omáčky, určitě vyzkoušejte houbovou omáčku, která skvěle doplní maso nebo těstoviny.Pro ty, kteří rádi pečou, je tu houbový štrúdl, který vás překvapí svou lahodnou chutí. Pokud hledáte něco sytějšího, zkuste houbové karbanátky, které jsou perfektní na oběd nebo večeři.

    Tradiční český pokrm houbový kuba se škvarky vás přenese zpět do dětství a připomene vám chutě starých časů. Pokud máte rádi klasické recepty, určitě nevynechejte kubu, který je jednoduchý na přípravu a plný houbové chuti. A pro milovníky francouzské kuchyně je tu houbový quiche, který je skvělý na brunch nebo lehkou večeři. Tyto recepty vám umožní využít houby na maximum a připravit si chutné a výživné pokrmy.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.