1
Očistěte 100 g hlívy a 200 g žampionů. Hlívu natrhejte na vlákna a žampiony nakrájejte na plátky. Rozpalte pánev, vložte do ní 10 g másla a lžíci olivového oleje a houby na ní orestujte dozlatova. Přendejte je do misky.
2
Očistěte 2 jarní cibulky a nasekejte je nadrobno. Polovinu přidejte k houbám a druhou polovinu smíchejte s 250 g tvarohu.
3
Rozšlehejte metličkou v míse 6 bio vajec, osolte, opepřete. Rozpalte pánev a dejte na ni zbylých 20 g másla a lžíci oleje. Postupně na pánvi opečte z vajec 4 omelety dozlatova.
4
Každou omeletu potřete opatrně ¼ ochuceného tvarohu, nasypte ¼ houbové směsi a přeložte. Podávejte s plátky celozrnného žitného chleba NP Bio a zasypte bylinkami ze zahrádky nebo květináče. Rychlý oběd se nese na stůl.
1
Očistěte 100 g hlívy a 200 g žampionů. Hlívu natrhejte na vlákna a žampiony nakrájejte na plátky. Rozpalte pánev, vložte do ní 10 g másla a lžíci olivového oleje a houby na ní orestujte dozlatova. Přendejte je do misky.
2
Očistěte 2 jarní cibulky a nasekejte je nadrobno. Polovinu přidejte k houbám a druhou polovinu smíchejte s 250 g tvarohu.
3
Rozšlehejte metličkou v míse 6 bio vajec, osolte, opepřete. Rozpalte pánev a dejte na ni zbylých 20 g másla a lžíci oleje. Postupně na pánvi opečte z vajec 4 omelety dozlatova.
4
Každou omeletu potřete opatrně ¼ ochuceného tvarohu, nasypte ¼ houbové směsi a přeložte. Podávejte s plátky celozrnného žitného chleba NP Bio a zasypte bylinkami ze zahrádky nebo květináče. Rychlý oběd se nese na stůl.