1
Olej a polovinu másla rozpalte v hrnci na nízkém plameni. Přidejte česnek, pórek a tymián a za stálého míchání opékejte 3–5 minut nebo do změknutí. Poté přidejte nasekané houby, namočené sušené houby (včetně vody), vývar a sójovou omáčku a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte 5–8 minut probublávat.
2
Sejměte z ohně, nechte chvilku zchladnout a tyčovým mixérem rozmixujte do pyré. Vraťte na oheň, přidejte smetanu, prohřejte a dochuťte solí a pepřem.
3
Bagetu pokrájejte na plátky, máslo utřete s česnekem a podle chuti osolte a opepřete. Pak máslem namažte plátky pečiva a přikryté alobalem je dejte na 10 minut péct do trouby předehřáté na 160 °C. Pak odklopte a 2 minuty dopékejte.
4
Mezitím na zbylém másle opečte malé žampiony, osolte je a opepřete.
5
Polévku podávejte ozdobenou žampiony, zastříknutou olejem, spolu s plátky baget.
1
Olej a polovinu másla rozpalte v hrnci na nízkém plameni. Přidejte česnek, pórek a tymián a za stálého míchání opékejte 3–5 minut nebo do změknutí. Poté přidejte nasekané houby, namočené sušené houby (včetně vody), vývar a sójovou omáčku a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte 5–8 minut probublávat.
2
Sejměte z ohně, nechte chvilku zchladnout a tyčovým mixérem rozmixujte do pyré. Vraťte na oheň, přidejte smetanu, prohřejte a dochuťte solí a pepřem.
3
Bagetu pokrájejte na plátky, máslo utřete s česnekem a podle chuti osolte a opepřete. Pak máslem namažte plátky pečiva a přikryté alobalem je dejte na 10 minut péct do trouby předehřáté na 160 °C. Pak odklopte a 2 minuty dopékejte.
4
Mezitím na zbylém másle opečte malé žampiony, osolte je a opepřete.
5
Polévku podávejte ozdobenou žampiony, zastříknutou olejem, spolu s plátky baget.