Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHoubová polévka s česnekovým chlebem
Albert logoAlbert logo
  • Houbová polévka s česnekovým chlebem

Houbová polévka s česnekovým chlebem

Houbová polévka s česnekovým chlebem
Snadné
16-30 minut
5/5
Česká
Polévka

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Olej olivový 1 plž
  • Česnek 5 strouž.
  • Tymián sušený 1 plž
  • Pórek 1 ks
  • Žampiony hnědé 400 g
  • Houby sušené 10 g
  • Vývar zeleninový 750 ml
  • Sojová omáčka 2 plž
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Pepř
  • Bageta 1 ks
  • Petrželka čerstvá
  • Sůl
  • Máslo 200 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Česnek 5 strouž.
  • Tymián sušený 1 plž
  • Pórek 1 ks
  • Žampiony hnědé 400 g
  • Houby sušené 10 g
  • Vývar zeleninový 750 ml
  • Sojová omáčka 2 plž
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Pepř
  • Bageta 1 ks
  • Petrželka čerstvá
  • Sůl
  • Máslo 200 g

Příprava

1
Olej a polovinu másla rozpalte v hrnci na nízkém plameni. Přidejte česnek, pórek a tymián a za stálého míchání opékejte 3–5 minut nebo do změknutí. Poté přidejte nasekané houby, namočené sušené houby (včetně vody), vývar a sójovou omáčku a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte 5–8 minut probublávat.
2
Sejměte z ohně, nechte chvilku zchladnout a tyčovým mixérem rozmixujte do pyré. Vraťte na oheň, přidejte smetanu, prohřejte a dochuťte solí a pepřem.
3
Bagetu pokrájejte na plátky, máslo utřete s česnekem a podle chuti osolte a opepřete. Pak máslem namažte plátky pečiva a přikryté alobalem je dejte na 10 minut péct do trouby předehřáté na 160 °C. Pak odklopte a 2 minuty dopékejte.
4
Mezitím na zbylém másle opečte malé žampiony, osolte je a opepřete.
5
Polévku podávejte ozdobenou žampiony, zastříknutou olejem, spolu s plátky baget.
1
Olej a polovinu másla rozpalte v hrnci na nízkém plameni. Přidejte česnek, pórek a tymián a za stálého míchání opékejte 3–5 minut nebo do změknutí. Poté přidejte nasekané houby, namočené sušené houby (včetně vody), vývar a sójovou omáčku a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte 5–8 minut probublávat.
2
Sejměte z ohně, nechte chvilku zchladnout a tyčovým mixérem rozmixujte do pyré. Vraťte na oheň, přidejte smetanu, prohřejte a dochuťte solí a pepřem.
3
Bagetu pokrájejte na plátky, máslo utřete s česnekem a podle chuti osolte a opepřete. Pak máslem namažte plátky pečiva a přikryté alobalem je dejte na 10 minut péct do trouby předehřáté na 160 °C. Pak odklopte a 2 minuty dopékejte.
4
Mezitím na zbylém másle opečte malé žampiony, osolte je a opepřete.
5
Polévku podávejte ozdobenou žampiony, zastříknutou olejem, spolu s plátky baget.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 19 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 5 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 5 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 19 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.