1
V míse promíchejte mouku, vejce, sůl a za postupného přilévání i mléko. Vzniklé těsto nechte 15 minut odpočinout. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
2
Šalotky nakrájejte nadrobno, houby očistěte a nakrájejte na kousky.
3
Rozehřejte pánev a na másle opečte šalotku dosklovata. Vsypte houby, osolte, okořeňte a restujte 10 minut do odpaření veškeré vody z hub. Podlijte vínem a další 3 minuty opékejte.
4
Do vroucí vody dejte vařit těsto protlačené za pomoci stěrky skrz děrované síto na halušky nebo špecle. Vařte 2 minuty a sceďte.
5
Ve větší míse promíchejte 180 ml smetany na vaření, nastrouhaný sýr a opepřete. Vsypte špecle a promíchejte. Vše přelijte do zapékacích misek a pečte v troubě 10 minut na 180 °C.
6
Podávejte s houbovou směsí, posypané petrželkou.
7
Na dip promíchejte zakysanou smetanu, zbylou smetanu na vaření a prolisovaný česnek se solí a pepřem.
1
V míse promíchejte mouku, vejce, sůl a za postupného přilévání i mléko. Vzniklé těsto nechte 15 minut odpočinout. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
2
Šalotky nakrájejte nadrobno, houby očistěte a nakrájejte na kousky.
3
Rozehřejte pánev a na másle opečte šalotku dosklovata. Vsypte houby, osolte, okořeňte a restujte 10 minut do odpaření veškeré vody z hub. Podlijte vínem a další 3 minuty opékejte.
4
Do vroucí vody dejte vařit těsto protlačené za pomoci stěrky skrz děrované síto na halušky nebo špecle. Vařte 2 minuty a sceďte.
5
Ve větší míse promíchejte 180 ml smetany na vaření, nastrouhaný sýr a opepřete. Vsypte špecle a promíchejte. Vše přelijte do zapékacích misek a pečte v troubě 10 minut na 180 °C.
6
Podávejte s houbovou směsí, posypané petrželkou.
7
Na dip promíchejte zakysanou smetanu, zbylou smetanu na vaření a prolisovaný česnek se solí a pepřem.