Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHorské špecle s žampiony a hlívou
Albert logoAlbert logo
  • Horské špecle s žampiony a hlívou

Horské špecle s žampiony a hlívou

Horské špecle s žampiony a hlívou
Velmi snadné
16-30 minut
2/5
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 20 g
  • Mouka hrubá 300 g
  • Vejce 3 ks
  • Mléko polotučné 300 ml
  • Sůl
  • Hlíva ústřičná 200 g
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Bílé víno suché 100 ml
  • Bílý pepř
  • Kmín mletý 1 člž
  • Žampiony 200 g
  • Smetana na vaření 230 ml
  • Ementál bloček 150 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Zakysaná smetana 200 ml
  • Česnek 2 strouž.
  • Pepř
  • Máslo 20 g
  • Mouka hrubá 300 g
  • Vejce 3 ks
  • Mléko polotučné 300 ml
  • Sůl
  • Hlíva ústřičná 200 g
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Bílé víno suché 100 ml
  • Bílý pepř
  • Kmín mletý 1 člž
  • Žampiony 200 g
  • Smetana na vaření 230 ml
  • Ementál bloček 150 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Zakysaná smetana 200 ml

Příprava

1
V míse promíchejte mouku, vejce, sůl a za postupného přilévání i mléko. Vzniklé těsto nechte 15 minut odpočinout. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
2
Šalotky nakrájejte nadrobno, houby očistěte a nakrájejte na kousky.
3
Rozehřejte pánev a na másle opečte šalotku dosklovata. Vsypte houby, osolte, okořeňte a restujte 10 minut do odpaření veškeré vody z hub. Podlijte vínem a další 3 minuty opékejte.
4
Do vroucí vody dejte vařit těsto protlačené za pomoci stěrky skrz děrované síto na halušky nebo špecle. Vařte 2 minuty a sceďte.
5
Ve větší míse promíchejte 180 ml smetany na vaření, nastrouhaný sýr a opepřete. Vsypte špecle a promíchejte. Vše přelijte do zapékacích misek a pečte v troubě 10 minut na 180 °C.
6
Podávejte s houbovou směsí, posypané petrželkou.
7
Na dip promíchejte zakysanou smetanu, zbylou smetanu na vaření a prolisovaný česnek se solí a pepřem.
1
V míse promíchejte mouku, vejce, sůl a za postupného přilévání i mléko. Vzniklé těsto nechte 15 minut odpočinout. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
2
Šalotky nakrájejte nadrobno, houby očistěte a nakrájejte na kousky.
3
Rozehřejte pánev a na másle opečte šalotku dosklovata. Vsypte houby, osolte, okořeňte a restujte 10 minut do odpaření veškeré vody z hub. Podlijte vínem a další 3 minuty opékejte.
4
Do vroucí vody dejte vařit těsto protlačené za pomoci stěrky skrz děrované síto na halušky nebo špecle. Vařte 2 minuty a sceďte.
5
Ve větší míse promíchejte 180 ml smetany na vaření, nastrouhaný sýr a opepřete. Vsypte špecle a promíchejte. Vše přelijte do zapékacích misek a pečte v troubě 10 minut na 180 °C.
6
Podávejte s houbovou směsí, posypané petrželkou.
7
Na dip promíchejte zakysanou smetanu, zbylou smetanu na vaření a prolisovaný česnek se solí a pepřem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.