Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHolandský řízek
Albert logoAlbert logo
  • Holandský řízek

Holandský řízek

Holandský řízek
Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 1 cm
  • Vepřový bůček bez kosti 600 g
  • Eidam bloček 150 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Vejce 4 ks
  • Mléko 1 plž
  • Citronová kůra 1 člž
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Mouka hladká
  • Strouhanka
  • Olej slunečnicový
  • Kyselé okurky 1 ks
  • Brambory typu C 1 kg
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Máslo 1 cm
  • Vepřový bůček bez kosti 600 g
  • Eidam bloček 150 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Vejce 4 ks
  • Mléko 1 plž
  • Citronová kůra 1 člž
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Mouka hladká
  • Strouhanka
  • Olej slunečnicový
  • Kyselé okurky 1 ks
  • Brambory typu C 1 kg
  • Smetana na vaření 200 ml

Příprava

1
Maso nakrájejte na kostky a umelte najemno na masovém strojku. Sýr nastrouhejte najemno a promíchejte v míse s masem, solí, pepřem, polovinou nasekané petrželky, 1 vejcem a smetanou. Mísu přikryjte a uložte na půl hodiny do chladničky ztuhnout.
2
Mezitím oloupejte brambory a uvařte je doměkka.
3
Masovou směs rozdělte na 4 stejné díly a vytvarujte z nich ploché a oválné řízky 5–7 mm vysoké. Postupně je obalte v mouce, prošlehaných vejcích a strouhance promíchané se zbylou petrželkou a citronovou kůrou. Ve vyšší pánvi rozehřejte větší vrstvu oleje a řízky osmažte po obou stranách dozlatova. Řízky odkládejte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.
4
Brambory prošlehejte s máslem a smetanou na kaši. Podle chuti osolte a podávejte k řízkům. Servírujte s okurkou.
1
Maso nakrájejte na kostky a umelte najemno na masovém strojku. Sýr nastrouhejte najemno a promíchejte v míse s masem, solí, pepřem, polovinou nasekané petrželky, 1 vejcem a smetanou. Mísu přikryjte a uložte na půl hodiny do chladničky ztuhnout.
2
Mezitím oloupejte brambory a uvařte je doměkka.
3
Masovou směs rozdělte na 4 stejné díly a vytvarujte z nich ploché a oválné řízky 5–7 mm vysoké. Postupně je obalte v mouce, prošlehaných vejcích a strouhance promíchané se zbylou petrželkou a citronovou kůrou. Ve vyšší pánvi rozehřejte větší vrstvu oleje a řízky osmažte po obou stranách dozlatova. Řízky odkládejte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.
4
Brambory prošlehejte s máslem a smetanou na kaši. Podle chuti osolte a podávejte k řízkům. Servírujte s okurkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.