1
Ryby zaprašte trochou hladké mouky. Na středně velké pánvi rozehřejte 2 polévkové lžíce oleje a filety osmažte asi 2 minuty z každé strany. Poté je dejte stranou.
2
Do stejné pánve přidejte zbývající olej, najemno nasekaný česnek, chilli a jemně zahřejte. Jakmile česnek začne poskakovat, odstraňte chilli, stáhněte plamen a přidejte 1 lžíci hladké mouky. Mouku vařte na mírném ohni asi 1 minutu, dobře promíchejte, aby se směs nepřipálila.
3
Postupně přilévejte rybí vývar a omáčku dobře promíchejte metlou, abyste zabránili hrudkám. Postupně získáte hladkou omáčku, kterou dle chuti dosolte.
4
Přidejte kousky osmaženého hejka, přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 1 minutu, aby se ohřály.
5
Na závěr přisypte do omáčky čerstvě nasekanou petrželku, promíchejte a na mírném ohni povařte asi 30 sekund.
1
Ryby zaprašte trochou hladké mouky. Na středně velké pánvi rozehřejte 2 polévkové lžíce oleje a filety osmažte asi 2 minuty z každé strany. Poté je dejte stranou.
2
Do stejné pánve přidejte zbývající olej, najemno nasekaný česnek, chilli a jemně zahřejte. Jakmile česnek začne poskakovat, odstraňte chilli, stáhněte plamen a přidejte 1 lžíci hladké mouky. Mouku vařte na mírném ohni asi 1 minutu, dobře promíchejte, aby se směs nepřipálila.
3
Postupně přilévejte rybí vývar a omáčku dobře promíchejte metlou, abyste zabránili hrudkám. Postupně získáte hladkou omáčku, kterou dle chuti dosolte.
4
Přidejte kousky osmaženého hejka, přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 1 minutu, aby se ohřály.
5
Na závěr přisypte do omáčky čerstvě nasekanou petrželku, promíchejte a na mírném ohni povařte asi 30 sekund.