Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHarlekýn
Albert logoAlbert logo
  • Harlekýn

Harlekýn

Harlekýn
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Francouzská
Dezert

Ingredience

Složení
10 porcí
  • Máslo
  • Smetana ke šlehání 40% 550 ml
  • Kakao holandské 75 g
  • Cukr krupicový 150 g
  • Mouka polohrubá 130 g
  • Mouka hrubá
  • Vejce 5 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Olej slunečnicový 4 plž
  • Čokoláda hořká 25 g
  • Máslo
  • Smetana ke šlehání 40% 550 ml
  • Kakao holandské 75 g
  • Cukr krupicový 150 g
  • Mouka polohrubá 130 g
  • Mouka hrubá
  • Vejce 5 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Olej slunečnicový 4 plž
  • Čokoláda hořká 25 g

Příprava

1
Den předem svařte na pařížskou šlehačku 350 ml smetany s 30 g cukru a 35 g kakaa. Po vychladnutí uložte v chladničce.
2
Předehřejte troubu na 160°C. Vymažte a vysypte dortovou formu o průměru 20 cm.
3
Vejce rozklepněte do ohnivzdorné mísy, přidejte zbývající krupicový a vanilkový cukr, postavte na hrnec s vroucí vodou a šlehejte 5 minut, aby se hmota zahřála. Sejměte a vyšlehejte do husté bílé pěny.
4
Vmíchejte prosetou mouku s kakaem a nakonec olej. Těsto vlijte do formy a uhlaďte stěrkou do roviny. Pečte asi 40–45 minut tak, aby se těsto nelepilo na špejli.
5
Nechte chvíli chladnout ve formě, pak odstraňte boky. Vychladlý dort překlopte na pečicí papír a rozkrojte napůl.
6
Vyšlehejte pařížskou šlehačku a zhruba třetinou potřete vršek spodního korpusu. Přiklopte druhým plátem a celý povrch i boky pomažte tmavou šlehačkou (část si nechte na dozdobení) a uhlaďte.
7
Zbylých 200 ml smetany ke šlehání ušlehejte, ozdobte jí vršek dortu a dozdobte pařížskou šlehačkou a strouhanou čokoládou.
1
Den předem svařte na pařížskou šlehačku 350 ml smetany s 30 g cukru a 35 g kakaa. Po vychladnutí uložte v chladničce.
2
Předehřejte troubu na 160°C. Vymažte a vysypte dortovou formu o průměru 20 cm.
3
Vejce rozklepněte do ohnivzdorné mísy, přidejte zbývající krupicový a vanilkový cukr, postavte na hrnec s vroucí vodou a šlehejte 5 minut, aby se hmota zahřála. Sejměte a vyšlehejte do husté bílé pěny.
4
Vmíchejte prosetou mouku s kakaem a nakonec olej. Těsto vlijte do formy a uhlaďte stěrkou do roviny. Pečte asi 40–45 minut tak, aby se těsto nelepilo na špejli.
5
Nechte chvíli chladnout ve formě, pak odstraňte boky. Vychladlý dort překlopte na pečicí papír a rozkrojte napůl.
6
Vyšlehejte pařížskou šlehačku a zhruba třetinou potřete vršek spodního korpusu. Přiklopte druhým plátem a celý povrch i boky pomažte tmavou šlehačkou (část si nechte na dozdobení) a uhlaďte.
7
Zbylých 200 ml smetany ke šlehání ušlehejte, ozdobte jí vršek dortu a dozdobte pařížskou šlehačkou a strouhanou čokoládou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.