Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHamburger z vinné klobásy se zkaramelizovanou cibulkou
Albert logoAlbert logo
  • Hamburger z vinné klobásy se zkaramelizovanou cibulkou

Hamburger z vinné klobásy se zkaramelizovanou cibulkou

Hamburger z vinné klobásy se zkaramelizovanou cibulkou
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Šalvěj čerstvá
  • Tymián sušený 1,5 člž
  • Česnek 2 strouž.
  • Citronová kůra 1 ks
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Hamburgerová bulka
  • Špenát čerstvý
  • Olej řepkový
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Cibule 3 ks
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Bílé víno 100 ml
  • Balzamikový ocet 2 plž
  • Sůl
  • Klobása vinná 800 g
  • Šalvěj čerstvá
  • Tymián sušený 1,5 člž
  • Česnek 2 strouž.
  • Citronová kůra 1 ks
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Hamburgerová bulka
  • Špenát čerstvý
  • Olej řepkový
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Cibule 3 ks
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Bílé víno 100 ml
  • Balzamikový ocet 2 plž
  • Sůl
  • Klobása vinná 800 g

Příprava

1
Nejdříve si připravte zkaramelizovanou cibulku. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli nakrájenou na kolečka, osolte a na mírném ohni opékejte, až zesklovatí. Pak cibuli zasypte cukrem a opékejte, aby zezlátla. Teprve potom podlijte trochou vína smíchaného s balzamikovým octem. Za občasného míchání nechte pod pokličkou karamelizovat asi 15 minut.
2
Mezitím si připravte burgery. Obsah klobásy vymáčkněte ze střívka a smíchejte ho s bylinkami, citronovou kůrou, česnekem a bílkem.
3
Vytvarujte placičky, potřete je olejem a grilujte v troubě nebo v kontaktním grilu přibližně 4 minuty z každé strany, aby byly zlatohnědé a propečené.
4
V grilu rozpečte i rozpůlené žemle.
5
Křupavé žemle naplňte lístky čerstvého špenátu, grilovanými placičkami a karamelizovanou cibulkou.
1
Nejdříve si připravte zkaramelizovanou cibulku. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli nakrájenou na kolečka, osolte a na mírném ohni opékejte, až zesklovatí. Pak cibuli zasypte cukrem a opékejte, aby zezlátla. Teprve potom podlijte trochou vína smíchaného s balzamikovým octem. Za občasného míchání nechte pod pokličkou karamelizovat asi 15 minut.
2
Mezitím si připravte burgery. Obsah klobásy vymáčkněte ze střívka a smíchejte ho s bylinkami, citronovou kůrou, česnekem a bílkem.
3
Vytvarujte placičky, potřete je olejem a grilujte v troubě nebo v kontaktním grilu přibližně 4 minuty z každé strany, aby byly zlatohnědé a propečené.
4
V grilu rozpečte i rozpůlené žemle.
5
Křupavé žemle naplňte lístky čerstvého špenátu, grilovanými placičkami a karamelizovanou cibulkou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.