1
Omytou dýni zbavenou semínek nakrájejte na kostky o hraně cca 3 cm. Nad párou vařte doměkka asi 15 minut.
2
Mezitím vlijte do kastrůlku vodu a přiveďte ji k mírnému varu. V žáruvzdorné misce rozpusťte nad horkou párou za stálého míchání čokoládu. Odstavte, přilijte 60 ml mandlového mléka, vsypte 20 g mouky a vyšlehejte do hladké konzistence. Vložte do cukrářského sáčku a nechte stranou.
3
Uvařenou dýni dejte do větší mísy a rozmixujte ponorným mixérem. Přidejte vejce, přilijte zbývající množství mandlového mléka, 20 ml javorového sirupu a vše promíchejte. V druhé míse smíchejte zbylou mouku, prášek do pečiva, perníkové koření a špetku soli. Suchou směs přisypte k dýňovému pyré a vypracujte v hladké těsto.
4
Rozehřátou pánev potřete máslem a lžící z těsta vytvarujte 4 malé palačinky o průměru asi 8 cm. Po 2 minutách opékání nakreslete cukrářským sáčkem na syrovou stranu palačinek tvar pavučiny. Obraťte a dopečte dozlatova.
5
Podávejte přelité javorovým sirupem.
1
Omytou dýni zbavenou semínek nakrájejte na kostky o hraně cca 3 cm. Nad párou vařte doměkka asi 15 minut.
2
Mezitím vlijte do kastrůlku vodu a přiveďte ji k mírnému varu. V žáruvzdorné misce rozpusťte nad horkou párou za stálého míchání čokoládu. Odstavte, přilijte 60 ml mandlového mléka, vsypte 20 g mouky a vyšlehejte do hladké konzistence. Vložte do cukrářského sáčku a nechte stranou.
3
Uvařenou dýni dejte do větší mísy a rozmixujte ponorným mixérem. Přidejte vejce, přilijte zbývající množství mandlového mléka, 20 ml javorového sirupu a vše promíchejte. V druhé míse smíchejte zbylou mouku, prášek do pečiva, perníkové koření a špetku soli. Suchou směs přisypte k dýňovému pyré a vypracujte v hladké těsto.
4
Rozehřátou pánev potřete máslem a lžící z těsta vytvarujte 4 malé palačinky o průměru asi 8 cm. Po 2 minutách opékání nakreslete cukrářským sáčkem na syrovou stranu palačinek tvar pavučiny. Obraťte a dopečte dozlatova.
5
Podávejte přelité javorovým sirupem.