1
Halibuta očistěte pod tekoucí vodou a nakrájejte na jednotlivé porce. Filety osolte.
2
V pánvi rozehřejte 30 g másla spolu s olivovým olejem. Filety vložte do pánve nejprve horní stranou. Počkejte, až se maso zatáhne, pak ho opatrně obraťte, osolte a opepřete. Opékejte na nízkém stupni asi 5 minut.
3
Citrony omyjte a jeden nakrájejte na tenké plátky a klaďte na jednotlivé filety. Rybu takto duste pod poklicí další 3 minuty. Pak filety opatrně z pánve přendejte do hrnce pod pokličku, aby zůstaly teplé.
4
Do pánve přidejte zbytek másla. Česnek prolisujte přímo do ní, aby se na másle dobře orestoval. Pak ihned přidejte šťávu z druhého citronu, kapary a nasekanou čerstvou petrželku.
5
Halibuta přendejte zpět do pánve k omáčce. Dopečte ho asi 30 vteřin na nízkém stupni a přelijte omáčkou.
6
Podávejte společně s bramborovým salátem.
1
Halibuta očistěte pod tekoucí vodou a nakrájejte na jednotlivé porce. Filety osolte.
2
V pánvi rozehřejte 30 g másla spolu s olivovým olejem. Filety vložte do pánve nejprve horní stranou. Počkejte, až se maso zatáhne, pak ho opatrně obraťte, osolte a opepřete. Opékejte na nízkém stupni asi 5 minut.
3
Citrony omyjte a jeden nakrájejte na tenké plátky a klaďte na jednotlivé filety. Rybu takto duste pod poklicí další 3 minuty. Pak filety opatrně z pánve přendejte do hrnce pod pokličku, aby zůstaly teplé.
4
Do pánve přidejte zbytek másla. Česnek prolisujte přímo do ní, aby se na másle dobře orestoval. Pak ihned přidejte šťávu z druhého citronu, kapary a nasekanou čerstvou petrželku.
5
Halibuta přendejte zpět do pánve k omáčce. Dopečte ho asi 30 vteřin na nízkém stupni a přelijte omáčkou.
6
Podávejte společně s bramborovým salátem.