Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilovaný tuňákový steak s citronovou máslovou omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Grilovaný tuňákový steak s citronovou máslovou omáčkou

Grilovaný tuňákový steak s citronovou máslovou omáčkou

Grilovaný tuňákový steak s citronovou máslovou omáčkou
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Středomořská
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Brambory 500 g
  • Tuňák steak 250 g
  • Mléko 75 ml
  • Smetana na vaření 75 ml
  • Muškátový oříšek
  • Sýr strouhaný 50 g
  • Rozmarýn sušený
  • Česnek 1 strouž.
  • Citron 1 ks
  • Petrželka čerstvá
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo 50 g
  • Brambory 500 g
  • Tuňák steak 250 g
  • Mléko 75 ml
  • Smetana na vaření 75 ml
  • Muškátový oříšek
  • Sýr strouhaný 50 g
  • Rozmarýn sušený
  • Česnek 1 strouž.
  • Citron 1 ks
  • Petrželka čerstvá
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo 50 g

Příprava

1
Syrové brambory očistěte a nakrájejte na tenké plátky široké přibližně 2 mm. Rozložte je do zapékací mísy.
2
Smíchejte mléko se smetanou, přidejte sůl, nastrouhaný muškátový oříšek, sušený rozmarýn a pepř. Důkladně promíchejte. Tekutou směs vylijte po celé ploše na brambory a posypte je nastrouhaným sýrem.
3
Zapékací mísu vložte doprostřed trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte asi 50 minut dozlatova.
4
Gril nebo grilovací pánev předehřejte na velmi vysokou teplotu. Tuňákový steak z obou stran pokapejte olivovým olejem, ochuťte solí a pepřem. Steak grilujte z obou stran po dobu 2 minut, v závislosti na vaší preferenci propečení. Steak vyjměte a nechte jej před servírováním ještě pár minut odpočívat stranou.
5
V misce smíchejte rozpuštěné máslo, najemno nakrájenou petrželku, šťávu a kůru z omytého citronu a nakrájený česnek. Dochuťte solí a pepřem. Na závěr tuňákový steak přelijte citronovým máslem.
1
Syrové brambory očistěte a nakrájejte na tenké plátky široké přibližně 2 mm. Rozložte je do zapékací mísy.
2
Smíchejte mléko se smetanou, přidejte sůl, nastrouhaný muškátový oříšek, sušený rozmarýn a pepř. Důkladně promíchejte. Tekutou směs vylijte po celé ploše na brambory a posypte je nastrouhaným sýrem.
3
Zapékací mísu vložte doprostřed trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte asi 50 minut dozlatova.
4
Gril nebo grilovací pánev předehřejte na velmi vysokou teplotu. Tuňákový steak z obou stran pokapejte olivovým olejem, ochuťte solí a pepřem. Steak grilujte z obou stran po dobu 2 minut, v závislosti na vaší preferenci propečení. Steak vyjměte a nechte jej před servírováním ještě pár minut odpočívat stranou.
5
V misce smíchejte rozpuštěné máslo, najemno nakrájenou petrželku, šťávu a kůru z omytého citronu a nakrájený česnek. Dochuťte solí a pepřem. Na závěr tuňákový steak přelijte citronovým máslem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 21 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.