1
Syrové brambory očistěte a nakrájejte na tenké plátky široké přibližně 2 mm. Rozložte je do zapékací mísy.
2
Smíchejte mléko se smetanou, přidejte sůl, nastrouhaný muškátový oříšek, sušený rozmarýn a pepř. Důkladně promíchejte. Tekutou směs vylijte po celé ploše na brambory a posypte je nastrouhaným sýrem.
3
Zapékací mísu vložte doprostřed trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte asi 50 minut dozlatova.
4
Gril nebo grilovací pánev předehřejte na velmi vysokou teplotu. Tuňákový steak z obou stran pokapejte olivovým olejem, ochuťte solí a pepřem. Steak grilujte z obou stran po dobu 2 minut, v závislosti na vaší preferenci propečení. Steak vyjměte a nechte jej před servírováním ještě pár minut odpočívat stranou.
5
V misce smíchejte rozpuštěné máslo, najemno nakrájenou petrželku, šťávu a kůru z omytého citronu a nakrájený česnek. Dochuťte solí a pepřem. Na závěr tuňákový steak přelijte citronovým máslem.
1
Syrové brambory očistěte a nakrájejte na tenké plátky široké přibližně 2 mm. Rozložte je do zapékací mísy.
2
Smíchejte mléko se smetanou, přidejte sůl, nastrouhaný muškátový oříšek, sušený rozmarýn a pepř. Důkladně promíchejte. Tekutou směs vylijte po celé ploše na brambory a posypte je nastrouhaným sýrem.
3
Zapékací mísu vložte doprostřed trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte asi 50 minut dozlatova.
4
Gril nebo grilovací pánev předehřejte na velmi vysokou teplotu. Tuňákový steak z obou stran pokapejte olivovým olejem, ochuťte solí a pepřem. Steak grilujte z obou stran po dobu 2 minut, v závislosti na vaší preferenci propečení. Steak vyjměte a nechte jej před servírováním ještě pár minut odpočívat stranou.
5
V misce smíchejte rozpuštěné máslo, najemno nakrájenou petrželku, šťávu a kůru z omytého citronu a nakrájený česnek. Dochuťte solí a pepřem. Na závěr tuňákový steak přelijte citronovým máslem.