1
Do vyšší nádoby dejte 80 ml majonézy light, oloupaný a rozmělněný stroužek česneku, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z půlky dobře očištěného bio citronu, sůl a pepř podle chuti a vše rozmixujte tyčovým mixérem na hladký dresink.
2
Na pánvi opečte nasucho 8 plátků slaniny dokřupava. Nechte je okapat na papírových ubrouscích a poté jemně nasekejte. Z pánve slijte část tuku ze slaniny a přidejte natrhané kousky chleba. Na výpeku ze slaniny opečte krutony dokřupava.
3
Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Římské saláty dobře očistěte, podélně rozřízněte každý na dvě stejné poloviny a potřete řezné strany olivovým olejem. Jakmile je gril předehřátý, položte polovinu salátu řeznou stranou dolů na rošt grilu nebo na grilovací pánve. Pomocí kleští jemně přitlačte salát na rošt. Grilujte 2 až 3 minuty před otočením. Opakujte na druhé straně, než salát přendáte na podnos. Postupně takto ogrilujte všechny půlky salátu. Na gril také přidejte 3 poloviny citronu.
4
Grilovaný římský salát potřete trochou dresinku, ozdobte kousky slaniny, krutony, plátky červené cibule a hoblinkami parmazánu. Pokapejte ještě připraveným dresinkem a ochuťte čerstvě namletým pepřem.
1
Do vyšší nádoby dejte 80 ml majonézy light, oloupaný a rozmělněný stroužek česneku, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z půlky dobře očištěného bio citronu, sůl a pepř podle chuti a vše rozmixujte tyčovým mixérem na hladký dresink.
2
Na pánvi opečte nasucho 8 plátků slaniny dokřupava. Nechte je okapat na papírových ubrouscích a poté jemně nasekejte. Z pánve slijte část tuku ze slaniny a přidejte natrhané kousky chleba. Na výpeku ze slaniny opečte krutony dokřupava.
3
Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Římské saláty dobře očistěte, podélně rozřízněte každý na dvě stejné poloviny a potřete řezné strany olivovým olejem. Jakmile je gril předehřátý, položte polovinu salátu řeznou stranou dolů na rošt grilu nebo na grilovací pánve. Pomocí kleští jemně přitlačte salát na rošt. Grilujte 2 až 3 minuty před otočením. Opakujte na druhé straně, než salát přendáte na podnos. Postupně takto ogrilujte všechny půlky salátu. Na gril také přidejte 3 poloviny citronu.
4
Grilovaný římský salát potřete trochou dresinku, ozdobte kousky slaniny, krutony, plátky červené cibule a hoblinkami parmazánu. Pokapejte ještě připraveným dresinkem a ochuťte čerstvě namletým pepřem.