1
Steak vyndejte 30 minut před grilováním z lednice. Obě cibule oloupejte a rozkrojte na poloviny, potřete 2 lžícemi olivového oleje a osolte. Položte je na grilovací tácek, dejte na rozpálený gril a grilujte, dokud nejsou měkké, asi 30 minut. Pravidelně otáčejte a poté rozeberte na měsíčky.
2
Tři klasy kukuřice potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Grilujte na rozpáleném roštu 15 minut, pravidelně otáčejte a pak nakrájejte na menší kousky. Všechna cherry rajčátka omyjte a rozpulte. Oloupejte a nakrájejte avokádo na 2cm kostky a omyjte a natrhejte lístky koriandru. V misce smíchejte 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky citronové šťávy, lžíci dijonské hořčice, lžíci javorového sirupu a špetku soli a pepře, promíchejte.
3
Připravte si steak, který dochuťte čerstvě jemně namletou solí a pepřem z obou stran. Do masa dlaněmi rovnoměrně ze všech stran vmasírujte 2 lžíce olivového oleje. Poté položte steak na rozpálený rošt a grilujte dle požadovaného stupně propečení, krvavý: 2,5 minuty z každé strany / středně krvavý: 3 minuty z každé strany / středně propečený: 4 minuty z každé strany / zcela propečený: 5–6 minut z každé strany. Steak otočte pouze jednou pomocí kleští a do steaku nevpichujte nůž ani vidlici!
4
Hotový steak nechte odpočívat v žáruvzdorné nádobě zakryté alobalem na roštu při velmi mírné teplotě 5–10 minut. Zatím smíchejte připravený salát s dresinkem a vše se může podávat!
1
Steak vyndejte 30 minut před grilováním z lednice. Obě cibule oloupejte a rozkrojte na poloviny, potřete 2 lžícemi olivového oleje a osolte. Položte je na grilovací tácek, dejte na rozpálený gril a grilujte, dokud nejsou měkké, asi 30 minut. Pravidelně otáčejte a poté rozeberte na měsíčky.
2
Tři klasy kukuřice potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Grilujte na rozpáleném roštu 15 minut, pravidelně otáčejte a pak nakrájejte na menší kousky. Všechna cherry rajčátka omyjte a rozpulte. Oloupejte a nakrájejte avokádo na 2cm kostky a omyjte a natrhejte lístky koriandru. V misce smíchejte 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky citronové šťávy, lžíci dijonské hořčice, lžíci javorového sirupu a špetku soli a pepře, promíchejte.
3
Připravte si steak, který dochuťte čerstvě jemně namletou solí a pepřem z obou stran. Do masa dlaněmi rovnoměrně ze všech stran vmasírujte 2 lžíce olivového oleje. Poté položte steak na rozpálený rošt a grilujte dle požadovaného stupně propečení, krvavý: 2,5 minuty z každé strany / středně krvavý: 3 minuty z každé strany / středně propečený: 4 minuty z každé strany / zcela propečený: 5–6 minut z každé strany. Steak otočte pouze jednou pomocí kleští a do steaku nevpichujte nůž ani vidlici!
4
Hotový steak nechte odpočívat v žáruvzdorné nádobě zakryté alobalem na roštu při velmi mírné teplotě 5–10 minut. Zatím smíchejte připravený salát s dresinkem a vše se může podávat!