1
Z omytých a osušených ryb připravte filety. Veďte řez za ploutvemi co nejhlouběji. Následně ostrým nožem kopírujte krátkými tahy hřbetní ploutev a postupně obřežte skelet. Dalším řezem kopírujte páteř, zatímco čepel nože je nakloněná směrem ke skeletu ryby.
2
Takto připravené filety zakápněte 60 ml olivového oleje a z obou stran osolte a opepřete. Grilujte nejdříve na straně s kůží dolů dozlatova a poté obraťte.
3
Připravte dresink. Zbylý olej v misce smíchejte s najemno nastrouhanou kůrou a šťávou z půlky citronu, prolisovaným česnekem, špetkou chilli vloček, tymiánem a pokrájenou petrželkou.
4
Omyté papriky zbavte jádřinců a pokrájejte na kostičky. Přesypte je do větší mísy a smíchejte s mixem salátů, dresinkem, dochuťte solí a pepřem a podávejte s grilovanou rybou.
1
Z omytých a osušených ryb připravte filety. Veďte řez za ploutvemi co nejhlouběji. Následně ostrým nožem kopírujte krátkými tahy hřbetní ploutev a postupně obřežte skelet. Dalším řezem kopírujte páteř, zatímco čepel nože je nakloněná směrem ke skeletu ryby.
2
Takto připravené filety zakápněte 60 ml olivového oleje a z obou stran osolte a opepřete. Grilujte nejdříve na straně s kůží dolů dozlatova a poté obraťte.
3
Připravte dresink. Zbylý olej v misce smíchejte s najemno nastrouhanou kůrou a šťávou z půlky citronu, prolisovaným česnekem, špetkou chilli vloček, tymiánem a pokrájenou petrželkou.
4
Omyté papriky zbavte jádřinců a pokrájejte na kostičky. Přesypte je do větší mísy a smíchejte s mixem salátů, dresinkem, dochuťte solí a pepřem a podávejte s grilovanou rybou.