Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilovaný ananas a zmrzlina se slaným karamelem
Albert logoAlbert logo
  • Grilovaný ananas a zmrzlina se slaným karamelem

Grilovaný ananas a zmrzlina se slaným karamelem

Čerstvý ananas je moc dobrý a opečený na grilu ještě o milion procent lepší. Zákusek i digestiv v jednom si zamiluje celá rodina.
Grilovaný ananas a zmrzlina se slaným karamelem
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Grilování
Dezert

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Máslo 45 g
  • Cukr krupicový 170 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Mléko plnotučné 300 ml
  • Smetana ke šlehání 150 ml
  • Ananas 1 ks
  • Vaječný žloutek 3 ks
  • Máslo 45 g
  • Cukr krupicový 170 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Mléko plnotučné 300 ml
  • Smetana ke šlehání 150 ml
  • Ananas 1 ks
  • Vaječný žloutek 3 ks

Příprava

1
Dopředu si připravte plech, na který nalijete horký karamel. Vyložte ho pečicím papírem potřeným trochou másla.
2
Na pánvičce rozpusťte máslo a nech-
te zkaramelizovat cukr. Až se rozpustí a začne hnědnout, rychle ho posypte vločkami mořské soli a ihned nalijte na připravený pečicí papír. Špachtlí rozetřete na tenkou vrstvu a nechte vychladnout.
3
Začněte připravovat základ pro zmrzlinu. V hrnci rozpusťte máslo a stejným způsobem připravte z cukru další várku karamelu. Tentokrát ale v několika dávkách přilijte vlažnou smetanu, poté i polovinu mléka a rozmíchejte, aby se karamel rozpustil.
4
Žloutky ušlehejte v misce. Přilijte zbývající mléko, mírně ohřáté tak, abyste v něm udrželi prst. Rozmíchejte, vlijte do karamelového mléka a chvilku vařte, až tekutina získá konzistenci řídkého pudinku. Nechte vychladnout a poté nalijte do zmrzlinovače a dejte zamrazit. Zatuhlý karamel nalámejte nebo roztlučte na co nejmenší kousíčky a vmíchejte do hotové zmrzliny až úplně nakonec.
5
Ananas oloupejte a nakrájejte na kolečka. Položte na čistou mřížku grilu a 10 minut opékejte. Hned podávejte s kopečkem zmrzliny.
1
Dopředu si připravte plech, na který nalijete horký karamel. Vyložte ho pečicím papírem potřeným trochou másla.
2
Na pánvičce rozpusťte máslo a nech-
te zkaramelizovat cukr. Až se rozpustí a začne hnědnout, rychle ho posypte vločkami mořské soli a ihned nalijte na připravený pečicí papír. Špachtlí rozetřete na tenkou vrstvu a nechte vychladnout.
3
Začněte připravovat základ pro zmrzlinu. V hrnci rozpusťte máslo a stejným způsobem připravte z cukru další várku karamelu. Tentokrát ale v několika dávkách přilijte vlažnou smetanu, poté i polovinu mléka a rozmíchejte, aby se karamel rozpustil.
4
Žloutky ušlehejte v misce. Přilijte zbývající mléko, mírně ohřáté tak, abyste v něm udrželi prst. Rozmíchejte, vlijte do karamelového mléka a chvilku vařte, až tekutina získá konzistenci řídkého pudinku. Nechte vychladnout a poté nalijte do zmrzlinovače a dejte zamrazit. Zatuhlý karamel nalámejte nebo roztlučte na co nejmenší kousíčky a vmíchejte do hotové zmrzliny až úplně nakonec.
5
Ananas oloupejte a nakrájejte na kolečka. Položte na čistou mřížku grilu a 10 minut opékejte. Hned podávejte s kopečkem zmrzliny.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.