Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilované žampiony portobello
Albert logoAlbert logo
  • Grilované žampiony portobello

Grilované žampiony portobello

Jsme jedny z mála hub hodících se na grilování. Naše klobouky jsou dostatečně velké, aby nepropadly mřížkou, a díky menšímu obsahu vody vydržíme vysoký žár.
Grilované žampiony portobello
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Grilování
Předkrm

Ingredience

Složení
3 porce
  • Citron 1/2 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Žampiony portobello 3 ks
  • Balzamikový ocet 140 ml
  • Pepř
  • Sůl
  • Olej olivový 420 ml
  • Citron 1/2 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Žampiony portobello 3 ks
  • Balzamikový ocet 140 ml
  • Pepř
  • Sůl
  • Olej olivový 420 ml

Příprava

1
Nožky hub seřízněte tak, aby byly v rovině s kloboukem.
2
Klobouky jemně očistěte hadříkem namočeným do vody s vymačkanou citronovou šťávou, pod tekoucí vodou by zvlhly až moc.
3
Pomocí špejle nebo grilovací jehly udělejte do spodní strany klobouku malé otvory asi 1 cm od sebe. Vyplňte je rozmarýnem a česnekem.
4
Na dno pekáčku nebo misky vlijte část připravené marinády z balsamikového octa, soli, pepře a olivového oleje a vyskládejte do ní houby spodní stranou nahoru. Přelijte zbylou marinádou. Nechte 3 hodiny marinovat v lednici.
5
Houby grilujte asi 3 minuty spodní stranou dolů, poté otočte, přelijte je marinádou a další 4–6 minut houby dopékejte.
1
Nožky hub seřízněte tak, aby byly v rovině s kloboukem.
2
Klobouky jemně očistěte hadříkem namočeným do vody s vymačkanou citronovou šťávou, pod tekoucí vodou by zvlhly až moc.
3
Pomocí špejle nebo grilovací jehly udělejte do spodní strany klobouku malé otvory asi 1 cm od sebe. Vyplňte je rozmarýnem a česnekem.
4
Na dno pekáčku nebo misky vlijte část připravené marinády z balsamikového octa, soli, pepře a olivového oleje a vyskládejte do ní houby spodní stranou nahoru. Přelijte zbylou marinádou. Nechte 3 hodiny marinovat v lednici.
5
Houby grilujte asi 3 minuty spodní stranou dolů, poté otočte, přelijte je marinádou a další 4–6 minut houby dopékejte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.