Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilované vepřové medailonky s bramborovými chipsy a fíky
Albert logoAlbert logo
  • Grilované vepřové medailonky s bramborovými chipsy a fíky

Grilované vepřové medailonky s bramborovými chipsy a fíky

Grilované vepřové medailonky s bramborovými chipsy a fíky
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Pancetta 150 g
  • Vepřová panenská svíčková 600 g
  • Vývar kuřecí 200 ml
  • Fíky sušené 75 g
  • Červené víno 200 ml
  • Džem fíkový 3 plž
  • Pepř
  • Brandy 3 plž
  • Koření provensálské 1/2 člž
  • Sůl
  • Brambory 600 g
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Máslo 2 plž
  • Pancetta 150 g
  • Vepřová panenská svíčková 600 g
  • Vývar kuřecí 200 ml
  • Fíky sušené 75 g
  • Červené víno 200 ml
  • Džem fíkový 3 plž
  • Pepř
  • Brandy 3 plž
  • Koření provensálské 1/2 člž
  • Sůl
  • Brambory 600 g
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
Rozložte pancettu tak, aby se mírně překrývala. Položte vepřovou panenku na pancettu a opatrně ji zabalte. Za postupného otáčení grilujte na rozpáleném grilu 15 minut nebo pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 30 minut.
2
V malém rendlíku smíchejte fíky s vývarem, vínem, džemem, provensálským kořením a brandy. Přiveďte k varu a nechte 20 minut redukovat na mírném ohni do husté omáčky. Nakonec vmíchejte máslo a dochuťte solí a pepřem.
3
Brambory omyjte a překrojte. Zakápněte olejem, osolte, opepřete, přidejte tymián a česnek. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C cca 15 minut.
4
TIP : maso a fíky tvoří neodolatelnou kombinaci
5
Vláknina – přirozený zdroj vlákniny
1
Rozložte pancettu tak, aby se mírně překrývala. Položte vepřovou panenku na pancettu a opatrně ji zabalte. Za postupného otáčení grilujte na rozpáleném grilu 15 minut nebo pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 30 minut.
2
V malém rendlíku smíchejte fíky s vývarem, vínem, džemem, provensálským kořením a brandy. Přiveďte k varu a nechte 20 minut redukovat na mírném ohni do husté omáčky. Nakonec vmíchejte máslo a dochuťte solí a pepřem.
3
Brambory omyjte a překrojte. Zakápněte olejem, osolte, opepřete, přidejte tymián a česnek. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C cca 15 minut.
4
TIP : maso a fíky tvoří neodolatelnou kombinaci
5
Vláknina – přirozený zdroj vlákniny

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.