1
Tuňáka nechte před příprav u 2–3 hodiny při pokojové teplotě natemperovat. Poté ho osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Smíchejte bílá a černá sezamová semínka a ve směsi obalte okraje steaků.
2
Na rozpáleném grilu zprudka krátce opečte. Opékejte maximálně 2 minuty z obou stran a dejte stranou.
3
V rendlíku orestujte na rozpáleném sezamovém oleji oloupaný, nastrouhaný, zázvor s oloupaným, prolisovaným česnekem, přilijte sójovou omáčku, vodu přisypte cukr a najemno nakrájenou chilli papričku. Krátce povařte a poté dochuťte limetovou šťávou.
4
Pak choi podélně rozpulte. V hrnci přiveďte k varu vodu a 2 minuty v ní pak choi blanšírujte. Vyjměte, ponořte do ledové vody, poté důkladně osušte. Z obou stran krátce ogrilujte.
5
Přendejte řeznou stranou nahoru na servírovací talíř, zalijte připravenou zálivkou, tak aby se dostala mezi lístky salátu, a podávejte s tuňákem.
1
Tuňáka nechte před příprav u 2–3 hodiny při pokojové teplotě natemperovat. Poté ho osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Smíchejte bílá a černá sezamová semínka a ve směsi obalte okraje steaků.
2
Na rozpáleném grilu zprudka krátce opečte. Opékejte maximálně 2 minuty z obou stran a dejte stranou.
3
V rendlíku orestujte na rozpáleném sezamovém oleji oloupaný, nastrouhaný, zázvor s oloupaným, prolisovaným česnekem, přilijte sójovou omáčku, vodu přisypte cukr a najemno nakrájenou chilli papričku. Krátce povařte a poté dochuťte limetovou šťávou.
4
Pak choi podélně rozpulte. V hrnci přiveďte k varu vodu a 2 minuty v ní pak choi blanšírujte. Vyjměte, ponořte do ledové vody, poté důkladně osušte. Z obou stran krátce ogrilujte.
5
Přendejte řeznou stranou nahoru na servírovací talíř, zalijte připravenou zálivkou, tak aby se dostala mezi lístky salátu, a podávejte s tuňákem.