1
Do sekáčku vsypte 100 g sušených rajčat, 50 g vlašských ořechů nasucho opražených na pánvi, 3 oloupané stroužky česneku, svazek bazalky, přidejte 50 ml olivového oleje a 1⁄2 lžičky sardelové pasty. Vše důkladně rozmixujte a poté dosolte, opepřete a vmíchejte 1⁄4 lžičky mletého chilli.
2
Do velkého hrnce dejte vařit vodu, dostatečně ji osolte a vložte špagety. Vařte 8 minut a poté sceďte.
3
Zbavte krunýře 500 g krevet a ponechte ocásky. Hlavičky neodstraňujte kvůli intenzivnější chuti. Na větší pánvi rozehřejte 20 ml olivového oleje a připravené krevety po obou stranách zprudka a poté mírně opékejte. Dejte stranou. Do pánve vhoďte hrst opraného špenátu, osolte a krátce opečte, aby změkl. Vyjměte ven a zbylou tekutinu vylijte.
4
Do pánve přidejte uvařené špagety a připravené pesto. Krátce promíchejte, přidejte špenát a krevety. Společně vše prohřejte a servírujte. Ozdobit můžete čerstvě nasekanou bazalkou. I těstoviny můžete servírovat na sváteční oběd nebo večeři.
1
Do sekáčku vsypte 100 g sušených rajčat, 50 g vlašských ořechů nasucho opražených na pánvi, 3 oloupané stroužky česneku, svazek bazalky, přidejte 50 ml olivového oleje a 1⁄2 lžičky sardelové pasty. Vše důkladně rozmixujte a poté dosolte, opepřete a vmíchejte 1⁄4 lžičky mletého chilli.
2
Do velkého hrnce dejte vařit vodu, dostatečně ji osolte a vložte špagety. Vařte 8 minut a poté sceďte.
3
Zbavte krunýře 500 g krevet a ponechte ocásky. Hlavičky neodstraňujte kvůli intenzivnější chuti. Na větší pánvi rozehřejte 20 ml olivového oleje a připravené krevety po obou stranách zprudka a poté mírně opékejte. Dejte stranou. Do pánve vhoďte hrst opraného špenátu, osolte a krátce opečte, aby změkl. Vyjměte ven a zbylou tekutinu vylijte.
4
Do pánve přidejte uvařené špagety a připravené pesto. Krátce promíchejte, přidejte špenát a krevety. Společně vše prohřejte a servírujte. Ozdobit můžete čerstvě nasekanou bazalkou. I těstoviny můžete servírovat na sváteční oběd nebo večeři.