1
Do mixéru vsypte olivy, 4 lžíce nálevu z oliv, čerstvé bylinky a 5 lžic olivového oleje. Vše rozmixujte na hladké pesto. Ochuťte solí a pepřem.
2
Žampiony portobello očistěte, oloupejte, osolte a opepřete. Opatrně nakrojte klobouky pravidelně každých 5 mm svrchu. V misce smíchejte zbylý olivový olej s balsamikem a houby v marinádě obalte. Po jedné je vyndejte z marinády a do klobouku každé houby přidejte 1 lžíci připraveného olivového pesta.
3
Takto připravené žampiony grilujte na rozpáleném grilu spodkem kloboučku nahoru zhruba 6 minut.
4
Rukolu omyjte a v misce promíchejte s nastrouhaným parmazánem.
5
Žampiony nakrájejte na plátky a podávejte s rukolovým salátem. Případně ještě znovu přelijte pestem dle chuti. Můžete servírovat s pečivem rozpečeným na grilovacím roštu.
1
Do mixéru vsypte olivy, 4 lžíce nálevu z oliv, čerstvé bylinky a 5 lžic olivového oleje. Vše rozmixujte na hladké pesto. Ochuťte solí a pepřem.
2
Žampiony portobello očistěte, oloupejte, osolte a opepřete. Opatrně nakrojte klobouky pravidelně každých 5 mm svrchu. V misce smíchejte zbylý olivový olej s balsamikem a houby v marinádě obalte. Po jedné je vyndejte z marinády a do klobouku každé houby přidejte 1 lžíci připraveného olivového pesta.
3
Takto připravené žampiony grilujte na rozpáleném grilu spodkem kloboučku nahoru zhruba 6 minut.
4
Rukolu omyjte a v misce promíchejte s nastrouhaným parmazánem.
5
Žampiony nakrájejte na plátky a podávejte s rukolovým salátem. Případně ještě znovu přelijte pestem dle chuti. Můžete servírovat s pečivem rozpečeným na grilovacím roštu.