1
Artyčoky svisle rozpulte tak, aby lístky držely v obou polovinách na stonku. Ponořte je do vařící vody a vařte 40 minut. Vyndejte, nechte okapat a lžičkou vydlabejte vláknitou část okolo srdíčka, – to zanechte uvnitř.
2
Zatímco se artyčoky vaří, připravte marinádu. V misce smíchejte všechny ingredience a důkladně je promíchejte.
3
Rozehřejte gril v troubě na 180°C. Do vydlabaných artyčoků nalijte marinádu a postavte je na pekáč vyložený pečicím papírem řezem nahoru. Grilujte 15 minut, až artyčok zezlátne.
4
Na aïoli vmíchejte do majonézy chilli omáčku podle chuti.
5
Z grilovaných artyčoků odtrhávejte postupně lístky a jejich vnitřní konce namáčejte do aïoli.
1
Artyčoky svisle rozpulte tak, aby lístky držely v obou polovinách na stonku. Ponořte je do vařící vody a vařte 40 minut. Vyndejte, nechte okapat a lžičkou vydlabejte vláknitou část okolo srdíčka, – to zanechte uvnitř.
2
Zatímco se artyčoky vaří, připravte marinádu. V misce smíchejte všechny ingredience a důkladně je promíchejte.
3
Rozehřejte gril v troubě na 180°C. Do vydlabaných artyčoků nalijte marinádu a postavte je na pekáč vyložený pečicím papírem řezem nahoru. Grilujte 15 minut, až artyčok zezlátne.
4
Na aïoli vmíchejte do majonézy chilli omáčku podle chuti.
5
Z grilovaných artyčoků odtrhávejte postupně lístky a jejich vnitřní konce namáčejte do aïoli.