Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilovaná treska s letní tomatovou salsou
Albert logoAlbert logo
  • Grilovaná treska s letní tomatovou salsou

Grilovaná treska s letní tomatovou salsou

Grilovaná treska s letní tomatovou salsou
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Středomořská
Bezlepkové
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Cibule červená 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Rajče BIO 4 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Limetka 1 ks
  • Sůl
  • Rajčata cherry na větvičce
  • Olej olivový 6 plž
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Pepř
  • Treska tmavá filet 4 ks
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Cibule červená 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Rajče BIO 4 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Limetka 1 ks
  • Sůl
  • Rajčata cherry na větvičce
  • Olej olivový 6 plž
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Pepř
  • Treska tmavá filet 4 ks

Příprava

1
Do nádoby mixéru vložte hrst petrželky a hrst čerstvého koriandru. Papriku i chilli papričku očistěte, zbavte semínek, nakrájejte nahrubo a přidejte k bylinkám.
2
Oloupejte cibuli a 2 stroužky česneku, nahrubo pokrájejte a přidejte k ostatním surovinám. Na závěr omyjte 4 rajčata, nakrájejte je a přidejte do nádoby. Zalijte šťávou z limety a 2 lžícemi olivového oleje. Osolte, opepřete a přidejte lžičku cukru. Nyní vše společně rozmixujte.
3
Omyjte rajčátka na 4 větvičkách a položte je na gril. Po 3 minutách opatrně otočte a grilujte i z druhé strany. Osušte v papírové utěrce 4 filety tresky, potřete je 4 lžícemi olivového oleje, lehce osolte a vložte do alobalu vystlaného pečicím papírem. Uzavřete a dejte grilovat na 10 minut.
4
Po uplynutí doby opatrně vyjměte z alobalu. Servírujte na talíře nejprve salsu, poté filet ryby a na závěr dozdobte pečenými rajčátky. Užívejte letní grilování lepší pro přírodu.
1
Do nádoby mixéru vložte hrst petrželky a hrst čerstvého koriandru. Papriku i chilli papričku očistěte, zbavte semínek, nakrájejte nahrubo a přidejte k bylinkám.
2
Oloupejte cibuli a 2 stroužky česneku, nahrubo pokrájejte a přidejte k ostatním surovinám. Na závěr omyjte 4 rajčata, nakrájejte je a přidejte do nádoby. Zalijte šťávou z limety a 2 lžícemi olivového oleje. Osolte, opepřete a přidejte lžičku cukru. Nyní vše společně rozmixujte.
3
Omyjte rajčátka na 4 větvičkách a položte je na gril. Po 3 minutách opatrně otočte a grilujte i z druhé strany. Osušte v papírové utěrce 4 filety tresky, potřete je 4 lžícemi olivového oleje, lehce osolte a vložte do alobalu vystlaného pečicím papírem. Uzavřete a dejte grilovat na 10 minut.
4
Po uplynutí doby opatrně vyjměte z alobalu. Servírujte na talíře nejprve salsu, poté filet ryby a na závěr dozdobte pečenými rajčátky. Užívejte letní grilování lepší pro přírodu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.