1
Do nádoby mixéru vložte hrst petrželky a hrst čerstvého koriandru. Papriku i chilli papričku očistěte, zbavte semínek, nakrájejte nahrubo a přidejte k bylinkám.
2
Oloupejte cibuli a 2 stroužky česneku, nahrubo pokrájejte a přidejte k ostatním surovinám. Na závěr omyjte 4 rajčata, nakrájejte je a přidejte do nádoby. Zalijte šťávou z limety a 2 lžícemi olivového oleje. Osolte, opepřete a přidejte lžičku cukru. Nyní vše společně rozmixujte.
3
Omyjte rajčátka na 4 větvičkách a položte je na gril. Po 3 minutách opatrně otočte a grilujte i z druhé strany. Osušte v papírové utěrce 4 filety tresky, potřete je 4 lžícemi olivového oleje, lehce osolte a vložte do alobalu vystlaného pečicím papírem. Uzavřete a dejte grilovat na 10 minut.
4
Po uplynutí doby opatrně vyjměte z alobalu. Servírujte na talíře nejprve salsu, poté filet ryby a na závěr dozdobte pečenými rajčátky. Užívejte letní grilování lepší pro přírodu.
1
Do nádoby mixéru vložte hrst petrželky a hrst čerstvého koriandru. Papriku i chilli papričku očistěte, zbavte semínek, nakrájejte nahrubo a přidejte k bylinkám.
2
Oloupejte cibuli a 2 stroužky česneku, nahrubo pokrájejte a přidejte k ostatním surovinám. Na závěr omyjte 4 rajčata, nakrájejte je a přidejte do nádoby. Zalijte šťávou z limety a 2 lžícemi olivového oleje. Osolte, opepřete a přidejte lžičku cukru. Nyní vše společně rozmixujte.
3
Omyjte rajčátka na 4 větvičkách a položte je na gril. Po 3 minutách opatrně otočte a grilujte i z druhé strany. Osušte v papírové utěrce 4 filety tresky, potřete je 4 lžícemi olivového oleje, lehce osolte a vložte do alobalu vystlaného pečicím papírem. Uzavřete a dejte grilovat na 10 minut.
4
Po uplynutí doby opatrně vyjměte z alobalu. Servírujte na talíře nejprve salsu, poté filet ryby a na závěr dozdobte pečenými rajčátky. Užívejte letní grilování lepší pro přírodu.