1
Nakrájejte 500 g očištěných krůtích jater na větší kostky.
2
Nakrájejte 2 omyté jarní cibulky na plátky a podrťte je plochou stranou nože, aby se uvolnilo aroma. Zázvor oloupejte a pokrájejte na kolečka a také je plochou stranou nože podrťte. Cibulky i zázvor vložte do mísy s 2 lžičkami steakového koření, lžící vinného octa, lžičkou soli a 240 ml vody. Promíchejte, vložte játra a 1 hodinu marinujte.
3
Na každou špejli, kterou jste ideálně nechali přes noc namočit, napíchněte 5 kousků jater a grilujte z obou stran 2 minuty. Špízy potřete z jedné strany olivovým olejem, zasypte kmínem a kajenským pepřem. Obraťte, grilujte 30 vteřin a postup opakujte.
4
Špízky přesuňte na talíř a zasypte nasucho opraženým sezamovým semínkem. Servírujte na listech hlávkového salátu a ozdobte zbylou mrkvovou natí. Grilovací sezona je v plném proudu!
1
Nakrájejte 500 g očištěných krůtích jater na větší kostky.
2
Nakrájejte 2 omyté jarní cibulky na plátky a podrťte je plochou stranou nože, aby se uvolnilo aroma. Zázvor oloupejte a pokrájejte na kolečka a také je plochou stranou nože podrťte. Cibulky i zázvor vložte do mísy s 2 lžičkami steakového koření, lžící vinného octa, lžičkou soli a 240 ml vody. Promíchejte, vložte játra a 1 hodinu marinujte.
3
Na každou špejli, kterou jste ideálně nechali přes noc namočit, napíchněte 5 kousků jater a grilujte z obou stran 2 minuty. Špízy potřete z jedné strany olivovým olejem, zasypte kmínem a kajenským pepřem. Obraťte, grilujte 30 vteřin a postup opakujte.
4
Špízky přesuňte na talíř a zasypte nasucho opraženým sezamovým semínkem. Servírujte na listech hlávkového salátu a ozdobte zbylou mrkvovou natí. Grilovací sezona je v plném proudu!