Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilovaná krůtí játra na špejli
Albert logoAlbert logo
  • Grilovaná krůtí játra na špejli

Grilovaná krůtí játra na špejli

Grilovaná krůtí játra na špejli
Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Středomořská
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Krůtí játra 500 g
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Zázvor 4 cm
  • Vinný bílý ocet 1 plž
  • Sůl
  • Koření steakové 2 člž
  • Voda 240 ml
  • Olej olivový 4 plž
  • Pepř kajenský 2 člž
  • Kmín mletý 1/2 plž
  • Salát hlávkový 1 ks
  • Sezam 1/2 plž
  • Mrkev 1 ks
  • Krůtí játra 500 g
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Zázvor 4 cm
  • Vinný bílý ocet 1 plž
  • Sůl
  • Koření steakové 2 člž
  • Voda 240 ml
  • Olej olivový 4 plž
  • Pepř kajenský 2 člž
  • Kmín mletý 1/2 plž
  • Salát hlávkový 1 ks
  • Sezam 1/2 plž
  • Mrkev 1 ks

Příprava

1
Nakrájejte 500 g očištěných krůtích jater na větší kostky.
2
Nakrájejte 2 omyté jarní cibulky na plátky a podrťte je plochou stranou nože, aby se uvolnilo aroma. Zázvor oloupejte a pokrájejte na kolečka a také je plochou stranou nože podrťte. Cibulky i zázvor vložte do mísy s 2 lžičkami steakového koření, lžící vinného octa, lžičkou soli a 240 ml vody. Promíchejte, vložte játra a 1 hodinu marinujte.
3
Na každou špejli, kterou jste ideálně nechali přes noc namočit, napíchněte 5 kousků jater a grilujte z obou stran 2 minuty. Špízy potřete z jedné strany olivovým olejem, zasypte kmínem a kajenským pepřem. Obraťte, grilujte 30 vteřin a postup opakujte.
4
Špízky přesuňte na talíř a zasypte nasucho opraženým sezamovým semínkem. Servírujte na listech hlávkového salátu a ozdobte zbylou mrkvovou natí. Grilovací sezona je v plném proudu!
1
Nakrájejte 500 g očištěných krůtích jater na větší kostky.
2
Nakrájejte 2 omyté jarní cibulky na plátky a podrťte je plochou stranou nože, aby se uvolnilo aroma. Zázvor oloupejte a pokrájejte na kolečka a také je plochou stranou nože podrťte. Cibulky i zázvor vložte do mísy s 2 lžičkami steakového koření, lžící vinného octa, lžičkou soli a 240 ml vody. Promíchejte, vložte játra a 1 hodinu marinujte.
3
Na každou špejli, kterou jste ideálně nechali přes noc namočit, napíchněte 5 kousků jater a grilujte z obou stran 2 minuty. Špízy potřete z jedné strany olivovým olejem, zasypte kmínem a kajenským pepřem. Obraťte, grilujte 30 vteřin a postup opakujte.
4
Špízky přesuňte na talíř a zasypte nasucho opraženým sezamovým semínkem. Servírujte na listech hlávkového salátu a ozdobte zbylou mrkvovou natí. Grilovací sezona je v plném proudu!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.